KAN MISTE STORTURNERING: Sandvolleyballduoen Iver Horrem og Geir Eithun er kvalifisert til storturnering i Brasil med flotte pengepremier. Nå kan turneringen ryke. Foto: Privat.
KAN MISTE STORTURNERING: Sandvolleyballduoen Iver Horrem og Geir Eithun er kvalifisert til storturnering i Brasil med flotte pengepremier. Nå kan turneringen ryke. Foto: Privat.Vis mer

- Dette ødelegger hele jula mi

Horrem og Eithun kan gå glipp av spill om 150 000 dollar.

(Dagbladet): Den norske sandvolleyballduoen Iver Horrem og Geir Eithun er kvalifisert til prestisjetunge World Cup Final i Brasil i januar. Ti av de beste lagene i verden skal konkurrere mot hverandre og kjempe om pengepremier verdt flere hundre tusen kroner.

Nå er det usikkert om storturneringen i det hele tatt blir arrangert - og drøye to uker før avreise vet duoen fortsatt ikke om det blir noen turnering.

- Vi fikk beskjed for rundt ei uke siden at det er usikkert hva som skjer videre. Det vil i så fall være en liten katastrofe. Vi har allerede bestilt billetter til Brasil og kvalifiseringen har pågått over tre år, sier Iver Horrem til Dagbladet.

Turneringen skal i utgangspunktet arrangeres fra 9. til 13. januar i Sao Paulo.

- Dette er som om Uefa skulle utsatt Champions League. Det er uproft og nesten ikke til å tro. Vi trener tross alt hardt og skal prøve å få en formtopp til starten av turneringen. Det er umulig når vi ikke vet når - eller om - vi skal reise til Brasil, sier Horrem.

- Valg i Brasil
- Hva er grunnen til at det spøker for turneringen?

ØDELAGT JUL: Sandvolleyball-spiller Iver Horrem vet ikke om han og makker Geir Eithun får spille turnering i Brasil på nyåret. Foto: Privat.
ØDELAGT JUL: Sandvolleyball-spiller Iver Horrem vet ikke om han og makker Geir Eithun får spille turnering i Brasil på nyåret. Foto: Privat. Vis mer

- Det er fordi det nylig har vært valg i Brasil, og borgermesteren i Sao Paulo er grunnen til at det nå er blitt usikkerhet. Det internasjonale forbundet sier at de ikke kan utelukke noe, sier Horrem.

Herreturneringen har en samlet pengepremie på 150 000 dollar. Det tilsvarer over 800 000 kroner. Alle de ti lagene er garantert en del av summen, og Horrem anslår at vinnerlaget vil være sikret nærmere nærmere 300 000 kroner.

- Det er selvsagt stort for oss å være kvalifisert, og det er snakk om mye penger. Det er første gang turneringen arrangeres, og den er trolig den største på over ti år. Det verste er usikkerheten, og at vi ikke vet hvordan vi skal forholde oss til treningen i forkant. Dette ødelegger hele jula mi og det blir ingen ferie. Flere andre lag har også reagert på dette, og jeg håper virkelig vi snart får en avklaring, sier Horrem.

- Uholdbart
Siden Norge ved Horrem og Eithun vant Europa sin plass i Continental cupen tidligere i år, sikret de også Norge én plass i London OL, og Horrem og Eithun er ett av lagene som er kvalifisert til Brasil-turneringen.

- Kan dere vinne turneringen?

- Vi er et relativt nytt lag, men har allerede slått topp-ti-lag. For oss er det en unik mulighet til å få en god start på sesongen. Det er også VM neste år men vi spiller alltid for å vinne, sier Horrem.

SKAL EGENTLIG TIL BRASIL: Iver Horrem og Geir Eithun var ikke med i London-OL, men er kvalifisert til turnering i Brasil i januar. Foto: Privat.
SKAL EGENTLIG TIL BRASIL: Iver Horrem og Geir Eithun var ikke med i London-OL, men er kvalifisert til turnering i Brasil i januar. Foto: Privat. Vis mer

Presidenten i Norges Volleyballforbund mener situasjonen er uheldig.

- Vi har fått et brev om at det er usikkerhet rundt om det brasilianske forbundet kan arrangere turneringen. Det er ikke holdbart i det hele tatt, men det er ikke noe vi i forbundet får gjort noe med nå. Vi venter fortsatt på svar, sier Stein-Gunnar Bondevik til Dagbladet.

Norges eneste sandvolleyballduo i OL i London var Martin Spinnangr og Tarjei Skarlund. Begge la opp tidligere i år.