Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette ønsket fotball-Norge

Knut Thorbjørn Eggen tror hele Norge gleder seg over at FFK sikret kontrakten.

(Dagbladet.no, Fredrikstad - Tromsø 1-0): Da det sto 5. juli i år, var det klart for fotball-sommerferie i Norge. Fredrikstad lå dønn sist med ni poeng. Drøye tre måneder og en rekke spillerkjøp seinere er Fredrikstad klare for Tippeligaen 2005, én runde før slutt.

- Jeg tror fotball-Norge ønsket dette. Nå skal vi feire, det er Fredrikstad-folket flinke til, sier trener Knut Torbjørn Eggen til NTB.

At Fredrikstad-folket er flinke til å feire, er det ingen tvil om. Og at både Eggen og spillerne fortjener en real fest, er like sikkert.

For etter den nevnte sommerferien, har Fredrikstad vært Norges beste fotballag. 23 poeng har det blitt i serien, ett mer enn Vålerenga og Rosenborg.

- Fortsatt med i kampen

Tromsø, en av årets store overraskelser, er fortsatt med i kampen om medalje i Tippeligaen.

- Vi var heldige med resultatene i de andre kampene og er fortsatt med i kampen om medalje og Royal League. Det ble en dårlig kamp på en dårlig bane, sier Tils Bjørn Johansen.

Allerede etter fem minutter kom Fredrikstad til en stor sjanse. Pål André Czwartek satte ballen over fra kort hold. Etter det ble det en kamp full av fart og nerve.

Det så imidlertid stygt ut for Fredrikstad, da den lynkjappe Brian West måtte gå ut allerede etter åtte minutter. Inn kom Dag Frode Hornseth - et lykkevalg for FFK-trener Knut Thorbjørn Eggen.

For etter en drøy halvtime fikk Markus Ringberg ballen på midten. Svensken fant Stian Johnsen ute på kanten, og innlegget ble perfekt møtt av Hornseth som kunne bredside ballen i mål.

- Bli blant de beste

Nå handler det med ett ikke lenger om å overleve for Fredrikstad, som det har gjort i 25 serierunder denne sesongen. For to år siden spilte østfold-laget i 2. divisjon. Etter to opprykk på rad, klarte de nå kunststykket å overleve i Tippeligaen.

- Målet på sikt er å bli blant de åtte lagene som kjemper i toppen, sier Knut Thorbjørn Eggen til Dagbladet.

Eggen nekter fortsatt for at han skal trene Rosenborg neste sesong.

HER STARTER FESTEN: Dag Frode Hornseth har ført FFK opp i ledelsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media