Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette orket ikke Hårsaker å se på

Norge i EM i fjor. Men nå er hun klar for VM.

LYON (Dagbladet.no): For to år siden så Vigdis Hårsaker (26) VM fra tv-stolen, på grunn av skade. I fjor ble hun ikke tatt ut til EM i Sverige.

Nå er hun tilbake på landslaget, sulten på å vise seg fram. For hun innrømmer at det har vært tungt å sitte hjemme. Spesielt i fjor, da jentene gikk hele veien og vant gull.

- Jeg så ingen av kampene før semifinalen. Jeg orket ikke og måtte ha det litt på avstand, sier Byåsen-spilleren til Dagbladet.no.

- Rett til å være skuffet

26-åringen la ikke skjul på at hun var forbannet over å være utelatt. Hun mente hun var god nok til en plass i troppen, og fikk også støtte fra flere håndballeksperter.

- Det er nok mange som husker at jeg var litt bitter da, men det synes jeg at jeg hadde rett til også. Det hadde jo ikke vært noe særlig om jeg hadde et likegyldig forhold til dette.

Men da det var duket for semifinale mot Frankrike i Stockholm, klarte hun ikke holde seg unna tv-en lenger. Da måtte hun se på venninnene.

- Det var veldig spennende, mer spennende enn å spille selv. Og selvfølgelig kjempegøy at de vant, sier Hårsaker.

EM I SVERIGE I 2006: Katrine Lunde (bak), Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng og Kristine Lunde jubler under mellomrundekampen mot Østerrike. Hjemmesitter Vigdis Hårsaker orket ikke å følge turneringen før Norge nådde semifinalen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
EM I SVERIGE I 2006: Katrine Lunde (bak), Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng og Kristine Lunde jubler under mellomrundekampen mot Østerrike. Hjemmesitter Vigdis Hårsaker orket ikke å følge turneringen før Norge nådde semifinalen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Holdt på pinebenken

Samtidig som hun var skuffet over å ha blitt vraket, bestemte hun seg for at det ikke skulle skje igjen. Hun skulle være med neste gang. Den målsettingen nådde hun, så vidt.

For hun var ikke med blant de 14 jentene som først ble tatt ut. Hårsaker ble holdt litt på pinebenken, på grunn av skadesituasjonen til Katja Nyberg.

- Jeg følte meg slettes ikke trygg på å bli tatt ut, spesielt med tanke på at det fra før var fire venstrehendte spillere i troppen. Men nå er jeg her, og det er jeg veldig glad for.

Søndag ettermiddag blåses VM i gang for de norske jentene, mot Angola - noe som skal bety to norske poeng.

Dette orket ikke Hårsaker å se på
MED I ÅR: I år får Vigdis Hårsaker være med når det gjelder som mest, i håndball-VM i Frankrike. Det starter i morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling