Dette øver Aleksander på hver eneste dag

Se stopperens vanvittige vinkeltreff.

HØNEFOSS (Dagbladet): Hønefoss - Strømsgodset 2-0.

Aleksander Solli (23) øver på frispark hver eneste dag. I Hønefoss-debuten viste han fram sin vanvittige skuddfot for flere enn lagkameratene.

Det var som en nydelig dessertkreasjon etter en helt ålreit, mettende kjøttkakemiddag:

På overtid fikk Hønefoss frispark midt på Strømsgodsets halvdel. Ringerikingene ledet 1-0 mot Godsets ti menn, og deres første tippeligaseier på 247 dager var langt inne i havna da Aleksander Solli la ballen til rette.

- Alle trenerne ropte «skyt!» fra benken. Det må Adam Larsen Kwarasey (Strømsgodset-keeper) ha hørt. Men kanskje han ikke forventet skudd siden jeg tok så få skritt, sier Solli til Dagbladet.

Godset-keeperen virket i hvert fall fullstendig perpleks da ballen sang i nettet oppe i vinkelen.

Til overs i VIF 23-årige Solli - som aldri har scoret i Tippeligaen før - har vært ansett som et stoppertalent i årevis, men har slitt både med skader og mangel på spilletid. De siste åra har han vært i Vålerenga, men i vinter gikk ferden én knapp biltime nordover fra hovedstaden.

- Klubbskiftet var viktig for meg. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke kom til å få spille så mye i Vålerenga. Da søkte jeg nye utfordringer der det var muligheter for spilletid. Det fikk jeg vite at det var her, sier Solli.

I går fikk han sine første minutter for Hønefoss da kaptein Frode Lafton tråkket over, og ikke tok sjansen på å fullføre. Solli - som har kamper for flere norske aldersbestemte landslag - håper å restarte karrieren i hvitt, grønt og svart.

- Ja, det er jo det jeg har lyst til. Jeg har lyst til å komme opp på et nivå jeg vet jeg har inne.

Det kreves øving for å komme opp på det nivået. For eksempel frispark-øving.

- Vi er et par stykker som står igjen og skyter etter trening stort sett hver dag, sier Solli til Dagbladet.

Straffedrama Det sto 0-0 på AKA Arena til ti minutter gjensto. Så ga Kim André Madsen fra seg ballen - og fulgte opp med å legge Riku Riski i bakken. Det ble straffe, rødt kort, scoring imot. Kort sagt teppefall for Madsen og Godset.

Et avgjørende øyeblikk i kampen - akkurat som det kan ha vært avgjørende at dommer Trond Ivar Døvle overså det straffesparket Strømsgodset krevde da Kristjan Örn Sigurdsson dyttet Thomas Sørum overende etter 53 minutter.

- Ja, det ble nok avgjørende. Hadde vi fått det første målet, tror jeg vi hadde vunnet, sier Godset-trener Ronny Deila til Dagbladet.

- Fra der jeg står ser den klar ut. Han er ikke interessert i ballen, sier Deila, som understreker at han mener Hønefoss vant fortjent - etter 14 strake tippeligakamper uten seier.