- Dette overlever nok Blatter. Dessverre

VIF-lederen frykter at FIFA-bossen vil sno seg unna. Igjen.

FELLER IKKE FIFA: Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes er ikke overrasket over razziaen mot og arrestasjonene av en rekke FIFA-topper på et luksushotell i Zürich i morgentimene i dag, men han tror ikke at FIFA-president Sepp Blatter vil bli felt av etterforskningen av organisasjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FELLER IKKE FIFA: Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes er ikke overrasket over razziaen mot og arrestasjonene av en rekke FIFA-topper på et luksushotell i Zürich i morgentimene i dag, men han tror ikke at FIFA-president Sepp Blatter vil bli felt av etterforskningen av organisasjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes skulle gjerne sagt at han trodde arrestasjonene av FIFA-topper på et luksushotell i Zürich var begynnelsen på slutten for den sittende storbossen Sepp Blatter - som ikke er blant de som ble arrestert i morgentimene i dag.

Men det tror han ikke det er.

- Står ikke for egne verdier Han frykter at etterforskningen og arrestasjonene ikke vil føre til en nødvendig demokratisering av Det internasjonale fotballforbundet.

- FIFA står ikke for de verdiene de selv liker å forfekte. Dessverre er ikke fotballens topporganisasjon en demokratisk organisasjon. Og Blatter er en taktiker og ringrev som har klart seg gjennom alt som er kommet opp tidligere. Han klarer det nok denne gangen også, sier Stig-Ove Sandnes til Dagbladet.

Må ha kjent til det Han føler at organisasjonen som burde stått for samhold og demokratisering i stedet har skapt en stadig større avstand mellom seg og omverdenen.

- Vi kan ikke akseptere at det skal være sånn i fotballens topporganisasjon, og derfor burde det som skjer nå være anledningen til å få ryddet opp en gang for alle i FIFA. For selv om Blatter ikke er blant de arresterte, så er det umulig at topplederen i FIFA ikke skal ha kjent til korrupsjonen som nå rulles opp i hans organisasjon, sier Sandnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer