HERTHA-KEEPER:   Rune Almenning Jarstein er med landslaget til Paris. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HERTHA-KEEPER: Rune Almenning Jarstein er med landslaget til Paris. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Dette overrasket Jarstein mest i Tyskland

Gir seg selv frist til jul.

PARIS (Dagbladet): Mye av vært sagt og skrevet om det siste halvåret til landslagskeeper Rune Almenning Jarstein i Hertha Berlin. Det koker ned til at 29-åringen har spilt 90 minutter med Bundesliga-fotball.

Gull? Nei. Heller ikke sølv og bronse. Men på ingen måte trøstesløst.

Jarstein akter nemlig å ta opp kampen om å bli en foretrukket sisteskanse på Olympiastadion i Berlin.

- Det er altfor tidlig å se seg om etter alternativer. Jeg har brukt det siste halve året på å komme inn i gruppa. Det er en overgang fra Norge, men jeg gir det en sjanse. Jeg skal trene hardt i sommer, så får vi se, sier han.

Privatkamp Jarstein ankom Paris i går kveld, sammen med resten av landslaget. I morgen venter privatkamp mot Frankrike på mektige Stade de France.

- Per-Mathias Høgmo sier at du bør spille fast i klubben dersom du skal konkurrere om en plass på landslaget. Hva tenker du om det?

- Jeg har full forståelse for at jeg trenger spilletid. Spiller jeg ikke til høsten - eller før jul - må jeg kanskje se meg om etter noe annet.

Jarstein fortsetter:

- Samtidig er det stort å være i Bundesliga. Jeg trener godt og utvikler meg. Spilletid er naturligvis det viktigste og artigste. Men jeg tenker ikke på det nå. Jeg fokuserer på en god oppkjøring, og skal kjempe hardt.

Skryter av fansen - Hva har overrasket deg mest etter overgangen fra Viking?

- Fansen. Der tror jeg Norge har mye å lære. Det er et fantastisk trykk fra tribunene.

Supporterne til Hertha Berlin er kjent for å fylle den ene svingen på Olympastadion. De framstår som en knallsterk muskel, med formål om å støtte eget lag og skremme vannet av motstanderne.

Angrer ikke Jarstein fortsetter:

- Jeg visste at det første halvåret ville bli en tilvenning. Jeg hadde ikke regnet med å få spille så mye, og angrer ikke på at jeg tok sjansen.

Han påpeker at det er fint med en norsk lagkamerat i garderoben - Per Ciljan Skjelbred - som måtte melde forfall til Frankrike-kampen. Grunn: Operasjon i blindtarmen.

- Hva med tysken? Behersker du språket?

- Det kommer seg. Det er ikke sånn at jeg snakker flytende tysk. Men det blir bedre og bedre. Jeg får sette i gang med tyskkurs når jeg kommer tilbake.

Foruten Jarstein er to keepere tatt ut til Frankrike-kampen:

André Hansen (Odd) og Ørjan Håskjold Nyland (Molde).

VIL SLÅSS:   Rune Almenning Jarstein akter å ta opp kampen i Hertha Berlin. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VIL SLÅSS: Rune Almenning Jarstein akter å ta opp kampen i Hertha Berlin. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer