Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool møter Real Madrid i Champions League-finalen

Dette øyeblikket fikk Roma-fansen til å se rødt

Eden Dzeko ble felt i Liverpool-boksen, men feilaktig avblåst for offside da Roma desperat jaget redusering. De greide aldri å reise seg, og Liverpool er klare for finale i Champions League.

SLAPP UNNA: Karius feller Edin Dzeko i Liverpool-boksen. Foto: NTB Scanpix
SLAPP UNNA: Karius feller Edin Dzeko i Liverpool-boksen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Roma - Liverpool 4-2 (6-7 sammenlagt)

(Dagbladet): Med ti minutter igjen av det første semifinaleoppgjøret mellom Liverpool og Roma hang sistnevntes CL-håp i en tynnere tråd enn Kjetil Jansruds kjærlighet til superkombinasjonen.

Men etter en vanvittig sluttspurt måtte de «bare» ha tre mål i kveldens returkamp. De måtte i angrep.

Hvis du skal velge et lag å angripe mot, er neppe Liverpool førstevalget. Det er det tre grunner til: Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah.

Trioen på topp har terrorisert det ene forsvaret etter det andre i år. Gir du dem rom, blir det som regel farlig.

De har til sammen scoret 29 mål i årets CL - noe som gjør at de har tatt rekorden til Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Karim Benzema fra 13/14-sesongen, skriver BBC.


HØYDEPUNKT: Liverpool er klare for finale i Champions League etter en målfest mot Roma. Video: Viasat

Pangåpning

Det fikk Roma en påminnelse på allerede etter ni minutter. Nainggolan gjorde en grov feil og spilte ballen rett til Firmino. Liverpool kom tre mot tre og Firmino spilte videre til Manè, som var iskald alene med Alisson.

Roma måtte ha fire mål, og fikk god hjelp av Liverpool-forsvaret bare fire minutter seinere.

Det var Lovren som banket ballen rett i hodet på lagkamerat Milner da han skulle klarerer. Milner kunne bare måpe og se at ballen gikk i eget nett. 1-1, og håpet levde igjen.

UHELDIG: James Milner kan bare se at ballen suser inn i eget nett. Foto: NTB Scanpix
UHELDIG: James Milner kan bare se at ballen suser inn i eget nett. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men Liverpool-spillerne var ute etter sin andre Champions League-finale mot Real Madrid. Forrige gang de to lagene møttes, var i 1981. Da var det Alan Kennedy som scoret vinnermålet i Paris.

Etter 25 var det mannen som «aldri» scorer på bortebane gjorde det for Liverpool. Roma roper på offside, men det var Dzeko som serverte midtbanespilleren på fem meter etter en corner. Wijnaldum takket, bukket og stanget inn 1-2.

ÅPNET BALLET: Sadio Mane scoret kampens første mål. Foto: NTB Scanpix
ÅPNET BALLET: Sadio Mane scoret kampens første mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dommerfeil

Roma måtte igjen framover i banen, og det var duket for en actionfylt 2. omgang. Etter fire minutter var Liverpool fryktelig, fryktelig heldige.

Dzeko ble spilt fri i bakrom, og Liverpool-keeper Karius meide han ned inne i straffefeltet.

Det kunne ha blitt blåst straffe, men dommeren mente av Dzeko var i offside, noe som i beste fall så tvilsomt ut.

Roma-fansen raste i sosiale medier, og situasjonen ble heftig diskutert av ekspert, bedrevitere og synsere.

Det var uansett et varsel om hva omgangen hadde i vente.

To minutter etter Roma ble snytt for straffe, utliknet Dzeko til 2-2. Karius slo et innlegg fra El Sharaawy ut ti spissen, som ikke gjorde noen feil.

Roma måtte uansett ha tre mål til.

Det greide de ikke. Det til tross for at de muligens ble snytt for en ny straffe da El Sharaawy skøyt Trent Alexander-Arnold i hånda i boksen. Dommeren valgte, som han også gjorde da Mané ble snytt for en soleklar straffe i den første gangen, å ikke blåse.

Liverpool red av Roma-stormen, til tross for at Radja Nainggolan reduserte med fem minutter igjen samme mann scoret på straffespark tre minutter på overtid.

Dermed blir det finale mellom Real Madrid og Liverpool. Kampen spilles 26. mai i Kiev. Real Madrid er favoritter.

- Jeg syns vi fortjente det Vi var nervøse mot slutten og forsvarte oss ikke bra nok, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson til Viasat.

- Jeg er her for å vinne titler. Det er 50/50 nå hvem som vinner. Det er bare én kamp. Vi har hatt en god sesong, men nå blir det viktig å tenke på de to neste kampene i Premier League før vi har fokus på Champions League-finalen, sier Mohamed Salah til Viasat.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media