MIRAKEL PÅ OVERTID: Manchester City hadde egentlig snublet på målstreken i siste serierunde i mai 2012. Så scoret Edin Dzeko og Sergio Agüero på overtid og sikret seriemesterskapet. Foto: Paul Ellis, AFP / NTB Scanpix
MIRAKEL PÅ OVERTID: Manchester City hadde egentlig snublet på målstreken i siste serierunde i mai 2012. Så scoret Edin Dzeko og Sergio Agüero på overtid og sikret seriemesterskapet. Foto: Paul Ellis, AFP / NTB ScanpixVis mer

Dette øyeblikket gir City håp på Nou Camp i kveld

- Det er kvelder som dette fotballen handler om.

(Dagbladet): Manchester City kommer til Camp Nou med 0-2-tapet fra hjemmebane som et elendig utgangspunkt foran returmøtet mot Barcelona i kveld.

Stort dårligerer utgangspunkt får du ikke i fotballen. Men det gir selvsagt ingen mening i å reise til Katalonia uten håp, og de lyseblå finner sitt syltynne sådanne i minnene om siste serierunde i Premier League for snart to år siden.

Da scoret de to ganger på overtid mot QPR, snudde kampen og sikret klubbens første seriemesterskap på 44 år med bedre målforskjell enn byrivalen United.

- Det er kvelder som dette fotballen handler om. Dette er grunnen til at du spiller fotball. Det er mye å be om, men følelsesmessig kan du nesten ikke slå det vi opplevde den dagen vi slo QPR. Hvis noe skulle gi deg grunn til ikke å gi opp håpløse kamper, må det være den dagen, sier City-kaptein Vincent Kompany ifølge The Guardian.

Han sier både han og lagkameratene har tro på at de kan snu det.

- Jeg gleder meg skikkelig til dette, og hele laget har det på samme måte. Vi vil prøve å gjøre det beste ut av det. Motivasjonen og troen er der fortsatt, sier han.

De møter et, som alltid, meget sterkt besatt Barcelona med Xavi, Iniesta, Fabregas, Neymar og Messi på banen fra start.

Men City har Sergio Agüero tilbake på banen siden første kamp. Og på benken sitter Edin Dzeko. Akkurat som 13. mai 2012. Da var det disse to som scoret overtidsmålene i andre og fjerde tilleggsminutt. Da alt håp egentlig var ute.

• Følg Barcelona - City (2-0 fra første kamp) og Paris SG - Leverkusen (4-0) i vårt fotballstudio fra klokka 20.45.

• Sjekk også Lars Dybwads oddstips for kveldens kamper.