Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette øyeblikket kan være historisk: - Det gidder jeg ikke tenke på

Siste for Bjørndalen?

SISTE GANG? Ole Einar Bjørndalen (41) startet i den gule ledertrøya i Sverige i dag. Det kan ha vært siste gang den levende legenden gikk med ledertrøya noensinne. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Scanpix
SISTE GANG? Ole Einar Bjørndalen (41) startet i den gule ledertrøya i Sverige i dag. Det kan ha vært siste gang den levende legenden gikk med ledertrøya noensinne. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Scanpix Vis mer

ÖSTERSUND (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (41) startet dagen i den gule ledertrøya etter onsdagens seier på 20-kilometeren og gårsdagens 3. plass her i Östersund.

Men etter at tidenes vinterolympier «bare» endte på en 11. plass i dag, mistet han ledertrøya til suverene Martin Fourcade (27). Franskmannen vant sitt andre løp på to dager, og snek seg forbi Bjørndalen i sammendraget (140 mot 138 poeng).

- Ikke så surt Etterpå understreket Bjørndalen det samme som han sa i går: At det ikke er sammenlagtcupen, men VM i Oslo som er det store målet denne sesongen.

- Det er ikke så veldig surt å miste trøya. Den er ikke noe mål for meg. Målet er å gjøre individuelle perfekte renn, og da må man satse litt, og det gjorde jeg i dag, men det gikk ikke bra, sier superveteranen.

Ettersom Bjørndalen har sagt at inneværende sesong er hans siste, må det være lov å stille spørsmål ved om vi i dag så han i den gule ledertrøya for aller siste gang.

Det er i så fall et historisk øyeblikk. I mange år «eide» Bjørndalen den gule trøya, men da han gikk med den i går var det for første gang på seks år.

Gir ikke opp Da Dagbladet spør den levende legenden om det kan ha vært siste gang, svarer han imidlertid offensivt:

- Det har jeg ikke tenkt på. Det gidder jeg ikke å tenke på heller, men jeg er veldig nær Fourcade i sammendraget, så hvis jeg får til noen gode løp, så har jeg trøya igjen, sier han.

Martin Fourcade, som har vunnet verdenscupen de siste fire sesongene, sa til Dagbladet i går at han ikke likte å se Bjørndalen i den gule trøya. Franskmannen mente ikke utspillet personlig, men innrømmer at han er blitt godt vant med å gå med ledertrøya de siste årene.

Nå har han den altså igjen.

- Skjøt jævla dårlig Bjørndalen hang med en stund på dagens jaktstart, men skjøt på seg tre strafferunder på andre skyting og to på tredje skyting. Han tar uansett med seg at han følte seg sterk i sporet.

GULT NESTE: Her jubler Martin Fourcade for sin andre seier på to dager i Sverige. Det betyr at han går i den gule ledertrøya i Østerrike neste helg. Foto: AFP / TT / NTB Scanpix
GULT NESTE: Her jubler Martin Fourcade for sin andre seier på to dager i Sverige. Det betyr at han går i den gule ledertrøya i Østerrike neste helg. Foto: AFP / TT / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skjøt jævla dårlig i dag. Jeg gjorde ikke grunntingene bra nok, og da gikk det litt for fort (på standplass). Det er uansett overraskende hvordan kroppen responderer. Jeg føler meg sprek. Jeg skal kjøre hardt, men kontrollert framover også, sier Bjørndalen.

- Hva betyr det for deg at du har bevist denne helga at du fortsatt kan være best i enkeltrenn?

- Det er utrolig. Jeg har som mål å få det til på favorittdistansen min i løpet av vinteren også og gjøre et godt løp der. Det er sprinten jeg har vært best på gjennom tidene, og det er det som er målet mitt framover også, sier han til Dagbladet.

Tarjei Bø ble beste nordmann på en 4. plass i dag, mens en forbanna Emil Hegle Svendsen ble nummer fem. Johannes Thingnes Bø hadde ingen god dag, og endte på 16. plass.

• Verdenscupen fortsetter i østerrikske Hochfilzen neste helg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media