Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette passer oss litt dårlig

Martin Andresen om Skulleruds avskjed.

- FIN DIALOG: Tor Ole Skullerud sier han og Martin Andresen har samarbeidet tett, og at de har vært enige og uenige som i alle samarbeid. 
Foto:  Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
- FIN DIALOG: Tor Ole Skullerud sier han og Martin Andresen har samarbeidet tett, og at de har vært enige og uenige som i alle samarbeid. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

VALLE (Dagbladet.no): Tor Ole Skullerud ga seg i dag som trener i Vålerenga. Han begrunner dette med at «batteriet er flatt» og at klubben trenger folk som er hundre prosent motivert for å snu motgangen de er inne i.

Både manager Martin Andresen og sportsdirektør Truls Haakonsen sier dette har kommet brått på dem.

- Nå får vi snu oss rundt. Det er ikke tvil om at dette passer oss litt dårlig. Vi får inn Kaz (Sokolowski) igjen når han er friskmeldt, i mens får vi gjøre det vi kan, sier Andresen.

Den spillende manageren, som i øyeblikket ikke er spillende på grunn av skade, overtar treneransvaret inntil videre. Haakonsen mener det er en løsning klubben kan leve med.

- Det er en relativt ny situasjon, men så lenge Martin er skadd og disponibel, skal det gå bra, sier han.

- Har vært krevende
Tor Ole Skullerud sier han har tenkt på dette en stund, men at den endelige avgjørelsen kom denne uka.

- Alle har sett at det har vært krevende å  være Vålerenga-trener den siste tida. Men jeg så dette som en kjempespennende utfordring da jeg sa ja til jobben, og det er en erfaring jeg alltid vil ta med meg videre, sier Skullerud til Dagbladet.

Selv om Skullerud har hatt stillingen som hovedtrener, er det gjerne spillende manager Martin Andresen som framstår som den sterkeste mannen utad. Skullerud sier samarbeidet har fungert bra.

- Vi har hatt en fin dialog og har samarbeidet veldig tett. Samtidig har det vært enigheter og uenigheter som i alle samarbeid, sier han.

På direkte spørsmål om ansvaret hans har stått i forhold til innflytelsen han har hatt, sier Skullerud:

- Jeg har aldri følt det som en ekstra belastning å stå bak dette laget og ta min del av ansvaret som hovedtrener.

Tungt farvel
Skullerud sier til Dagbladet han ikke har diskutert slitasjen han har kjent med resten av trenerapparatet i Vålerenga før han tok avgjørelsen.

- Nei, jeg har ikke involvert de andre. Jeg føler det ville vært å demotivere de andre i gruppa. Og jeg ønsker heller ikke å utlevere mer om den prosessen, sier han.

Nå har Skullerud tatt farvel med spillergruppa, noe som ikke har vært spesielt trivelig.

- Det er det vondeste og vanskeligste og har vært det jeg har gruet meg mest til. Jeg har takket for meg og det jeg har opplevd sammen med gutta. Og stoltheten over de gode øyeblikkene kommer jeg alltid til å ta med meg, sier han.

- Kommer garantert tilbake
Foreløpig har han ikke tenkt så mye på hva han skal gjøre i nærmeste framtid, utover å ta seg litt fri og samle nytt overskudd.

- Jeg føler meg sliten nå i øyeblikket. Men jeg kommer garantert tilbake til treneryrket, det skal jeg love deg.

Dagbladet spør om han da kommer tilbake som hovedtrener med siste og avgjørende ord. Skullerud bare smiler og ler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media