Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette pennestrøket førte til mange spekulasjoner. Juventus-stjernen hyllet legende

Paul Pogba.

HYLLET PELÉ: Juventus-stjerne Paul Pogba. Foto: AP Photo/ Massimo Pinca/NTB Scanpix
HYLLET PELÉ: Juventus-stjerne Paul Pogba. Foto: AP Photo/ Massimo Pinca/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange sperret opp øynene da Juventus-stjerne Paul Pogba gikk ut på banen i helgas seriekamp mot Atalanta. Franskmannen hadde skrevet det som ved første øyekast så ut som «+5» ved siden av tallet 10.

Det var mange som ønsket å finne ut hva tallet sto for, og det manglet ikke på kreative forslag. De fleste trodde at det som i realiteten var tallet sju, var et plusstegn.

1+0+5 ville da gitt tallet seks, som er Pogbas gamle draktnummer. 22-åringen er også født 15. mars, og noen trodde derfor han hyllet seg selv.

Ivan Zamorano hadde tallene «1+8» på sin drakt da han spilte i italienske Inter på 90-tallet. Grunnen var at daværende Inter-spiller Ronaldo tok over trøye nummer ni.

Men det skulle vise seg å være en helt annen grunn til Pogbas pennestrøk denne helga. Den legendariske brasilianeren Pelé fylte nemlig 75 på fredag. Pogba hadde derfor skrevet tallet 75, som en hyllest til ham. Det skal Pogba selv ha fortalt til nyhetsbyrået Ansa, gjengitt av Daily Mail.

Pogba har tidligere uttalt at han ikke føler at han er i nærheten av samme kategori som Pelé, men at han ønsker å en dag bli bedre enn det han var.

Pogba var nominert for prisen «årets spiller i verden» forrige sesong, som en av ti spillere. Han overtok trøye nummer 10 etter Carlos Tevez før inneværende sesong.

Juventus vant forøvrig oppgjøret mot Atalanta 2-0.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!