HYLLET PELÉ: Juventus-stjerne Paul Pogba. Foto: AP Photo/ Massimo Pinca/NTB Scanpix
HYLLET PELÉ: Juventus-stjerne Paul Pogba. Foto: AP Photo/ Massimo Pinca/NTB ScanpixVis mer

Dette pennestrøket førte til mange spekulasjoner. Juventus-stjernen hyllet legende

Paul Pogba.

(Dagbladet): Mange sperret opp øynene da Juventus-stjerne Paul Pogba gikk ut på banen i helgas seriekamp mot Atalanta. Franskmannen hadde skrevet det som ved første øyekast så ut som «+5» ved siden av tallet 10.

Det var mange som ønsket å finne ut hva tallet sto for, og det manglet ikke på kreative forslag. De fleste trodde at det som i realiteten var tallet sju, var et plusstegn.

1+0+5 ville da gitt tallet seks, som er Pogbas gamle draktnummer. 22-åringen er også født 15. mars, og noen trodde derfor han hyllet seg selv.

Ivan Zamorano hadde tallene «1+8» på sin drakt da han spilte i italienske Inter på 90-tallet. Grunnen var at daværende Inter-spiller Ronaldo tok over trøye nummer ni.

Men det skulle vise seg å være en helt annen grunn til Pogbas pennestrøk denne helga. Den legendariske brasilianeren Pelé fylte nemlig 75 på fredag. Pogba hadde derfor skrevet tallet 75, som en hyllest til ham. Det skal Pogba selv ha fortalt til nyhetsbyrået Ansa, gjengitt av Daily Mail.

Pogba har tidligere uttalt at han ikke føler at han er i nærheten av samme kategori som Pelé, men at han ønsker å en dag bli bedre enn det han var.

Pogba var nominert for prisen «årets spiller i verden» forrige sesong, som en av ti spillere. Han overtok trøye nummer 10 etter Carlos Tevez før inneværende sesong.

Juventus vant forøvrig oppgjøret mot Atalanta 2-0.