<strong>TOPPSCORER:</strong> Linn Kristin Riegelhuth Koren ble Larviks toppscorer mot Itxako Navarra med seks mål. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
TOPPSCORER: Linn Kristin Riegelhuth Koren ble Larviks toppscorer mot Itxako Navarra med seks mål. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

- Dette poenget kan være gull verdt

Larvik kjempet seg tilbake fra håpløst utgangspunkt i mesterligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ved pause så det ut til at Larvik skulle gå på et stygt tap, men de norske jentene kjempet seg tilbake mot Itxako Navarra. Den spennende mesterligakampen i Spania endte 19-19.

Seier lørdag ville gitt Larvik en langt enklere vei mot semifinale i mesterligaen, men den spanske motstanderen var vanskelig å overliste. I en målfattig kamp fulgte lagene hverandre svært tett.

Siste del av første omgang ble marerittaktig for Larvik, og det så svært vanskelig ut å få med seg poeng. 5-5 ble til 10-5 i spansk favør på ni minutter, og til pause var stillingen 12-6.

- Vi spilte ikke som et lag i første omgang. Det ble for mye individuelt, sa Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til TV 2.

Slo tilbake Men i annen omgang kom et mer hardtkjempende og innbitt Larvik-lag på banen. Anført av en strålende Cecilie Leganger i målet ble ledelsen hentet inn til 12-13 på sju minutter. Deretter scoret lagene omtrent annenhver gang.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble Larviks toppscorer med seks mål. Hun satte noen viktige kontringer og scoret på tre av fire straffer. To sekunder før slutt fikk Tonje Larsen muligheten til å avgjøre kampen, men fyrtårnet skjøt like over. Dermed endte kampen 19-19.

- I annen omgang viste vi at vi kan være mye bedre enn dem, men vi må luke vekk de dårlige førsteomgangene. Vi slet med å finne både hverandre og tempoet. Alt ble bare klønete, mente storskytter Linn Jørum Sulland.

Viktig poeng Uavgjort betyr at Larvik står med fire poeng før de to siste kampene i mesterligaens hovedrunde. Midtjylland og Itxako har to hver, mens Györ har vunnet samtlige kamper så langt og topper med åtte. Larvik møter Midtjylland (4. mars) og Györ (10. mars) på hjemmebane i de siste kampene.

De to beste lagene i gruppa går videre til semifinale, og det var svært viktig at Larvik unngikk tap lørdag.

- Det poenget kan være gull verdt. Nå gjenstår det to hjemmekamper vi skal vinne. Vi får se hva de andre gjør, men vi har tro på at vi skal klare det, la Gjekstad til.

(NTB)

Mesterligaen håndball kvinner lørdag, hovedrunden 4. runde:

Gruppe 1:
Ixako Navarra (Spania) — Larvik 19-19 (12-6).
Spilt fredag: Midtjylland (Danmark) — Györ (Ungarn) 24-29 (14-17).
Stillingen: 1) Györ 8 (123-99), 2) Larvik 4 (90-95), 3) Itxako Navarra 2 (90-93), 4) Midtjylland 2 (96-112).
Neste kamper, 4/3: Larvik — Midtjylland, Györ — Itxako Navarra.
Gruppe 2:
Spilles søndag: Metz (Frankrike) — Oltchim Valcea (Romania).
Spilt fredag: Krim Ljubljana (Slovenia) — Buducnost Podgorica (Montenegro) 26-27.
Stillingen: 1) 1) Buducnost Podgorica 8 (119-98), 2) Oltchim Valcea 4 (85-80), 3) Krim Ljubljana 2 (93-107), 4) Metz 0 (68-80).
Neste kamper, 4/3: Oltchim Valcea — Krim Ljubljana, Buducnost Podgorica — Metz.
De to beste i hver gruppe til semifinale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer