<strong>MØTER I RETTEN:</strong> Nicklas Bendtner møter i retten i København fredag morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MØTER I RETTEN: Nicklas Bendtner møter i retten i København fredag morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Nicklas Bendtner i retten:

Dette risikerer Bendtner

Møter i retten i København fredag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nicklas Bendtner møter i retten i København fredag morgen klokka 9.30 etter at han er tiltalt for vold mot en taxisjåfør i København natt til 9. september.

Rosenborg-spilleren er siktet etter straffelovens paragraf 244, som innebærer mild vold. Ifølge dansk TV 2 er strafferammen inntil tre års fengsel, men rettspraksisen er som regel lavere. De fleste dommer ender med betinget fengsel på 20-40 dager med krav om samfunnstjeneste, ifølge den danske kanalen.

Bendtner har hele tiden nektet straffskyld etter episoden. Dansken har ikke svart i detaljer om hva som skjedde, men kom med en uttalelse på Lerkendal noen dager etter hendelsen.

- Som dere har kunnet lese i mediene har jeg vært involvert i en ytterst ubehagelig og sterkt ubehagelig episode natt til søndag. Ikke i min villeste fantasi trodde jeg at det ville utvikle seg som det gjorde, og jeg er ekstremt lei for at utfallet ble som det ble, sa Bendtner.

Bendtner sa videre:

- De jeg har delt garderobe med i halvannet år vet heldigvis godt at jeg ikke er og aldri har vært en voldsmann, men at jeg beskytter dem jeg er glad i, både på og utenfor banen, sa han.

- Slag og spark

Ifølge Adresseavisen er Bendtner tiltalt for å ha både slått og sparket taxisjåføren.

Taxisjåføren er også tiltalt i saken for forsøk på vold mot Bendtner og hans kjæreste. Det går fram av tiltalen som dansk politi har gitt avisa innsyn i.

I tiltalen kommer det fram at Bendtner er tiltalt for å ha slått taxisjåføren med knyttet neve i ansiktet. Taxisjåføren skal ha falt i bakken, og Bendtner skal deretter ha sparket ham i ansiktet slik at han pådro seg kjevebrudd, hevdes det i tiltalen.

Drosjesjåføren er tiltalt for voldsforsøk.

Taxisjåfør nekter skyld

Det er advokat Mette Grith Stage, som representerer taxisjåføren, som bekrefter tiltalene overfor det danske nyhetsbyrået Ritzau.

- Jeg kan si at det er utarbeidet en tiltale i saken mot begge parter, sier Grith Stage.

- Min klient er tiltalt for å ha kastet en ukjent gjenstand mot Bendtner og hans kjæreste uten å treffe. Han benekter skyld, tilføyer hun.

Bendtners kjæreste Philine Roepsdorff har forsvart fotballstjernen og hevdet at Rosenborg-spissen handlet i selvforsvar som følge av at taxisjåføren skal ha oppført seg truende

Den forklaringen har på sin side direktøren for taxiselskapet som har den aktuelle sjåføren på sin liste over ansatte, avvist. Han hevder at videobildene fra episoden skal understøtte det.

Taxien som var involvert, skal ha vært utstyrt med utvidet videoovervåking. Det innebærer angivelig at det finnes videobilder fra innsida av bilen og også et område på utsida av kjøretøyet. Materialet skal være overlevert politiet.

Rosenborg spiller semifinale i NM mot Start torsdag kveld. Der er trolig Bendtner med - før han reiser til København fredag morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer