RØDT KORT TIL EUROPA? Zoltan Gera hadde vært på banen i fire minutter da Martin Atkinson viste ham det røde kortet. Det kan bli tungt for Fulham, som var i Europa League-finalen i fjor. Foto: SCANPIX/AFP/OLLY GREENWOOD
RØDT KORT TIL EUROPA? Zoltan Gera hadde vært på banen i fire minutter da Martin Atkinson viste ham det røde kortet. Det kan bli tungt for Fulham, som var i Europa League-finalen i fjor. Foto: SCANPIX/AFP/OLLY GREENWOODVis mer

Dette røde kortet kan koste Fulham Europa League

Zoltan Gera hadde vært på banen i fire minutter.

(Dagbladet): Som om ikke dramatikken rundt poengene var nok, kan et rødt kort på Craven Cottage få stor betydning for årets Premier League-sesong.

England har nemlig fått en av de tre Fair Play-plassene i Europa League sammen med Norge og Sverige, og før kampen mot Arsenal i ettermiddag lå Fulham best an til å ta den.

Før Zoltan Gera kom inn som innbytter i det 71. minutt. Fire minutter senere kastet Gera seg inn i en takling på Thomas Vermaelen og fikk se det røde kortet direkte.

Det kortet, Fulhams første røde denne sesongen, kan bli skjebnesvangert.

For to gule og ett rødt kort kan bety at nedrykksklare Blackpool passerer Brede Hangeland og co på Fair Play-tabellen i Premier League (sist oppdatert 30. april), og snapper Europa League-billetten.

Trolig avhenger utfallet av rapporten til ligaens delegat på kampen.

Klubbene kan nemlig få poeng basert på positivt spill, god oppførsel på og utenfor banen, respekt for dommerne og så videre, en ren subjektiv vurdering fra delegaten som er tilstede.

Spørsmålet er om det røde kortet blir utslagsgivende til Blackpools fordel.

I så fall bør Zoltan Gera kanskje holde seg unna kontoret til manager Mark Hughes de neste dagene.

Blackpool pådro seg forøvrig ett gult kort i tapet for ligamester Manchester United.

Tottenham og Stoke har sikret to av de fire Europa League-plassene England får neste sesong, mens det vittig nok er også nedrykksklare Birmingham som har den tredje.

Dersom Blackpool får den siste, blir det altså to Championship-klubber i Europas nest gjeveste turnering i høst.