Dette rystende hodesparket sendte den 10 år gamle gutten i arresten

Fotballkamp har utløst amper rasismedebatt i Hong Kong.

(Dagbladet): Et skrekkelig hodespark i en fotballkamp mellom barn har skapt oppstandelse i Hong Kong.

En ti år gammel spiller på English School Foundation (ESF) hadde allerede satt inn flere stygge taklinger i løpet av kampen da det bikket fullstendig over etter pause.

Idet en motspiller ble liggende på bakken etter en duell, tok 10-åringen rennafart og sparket Kitchee-spilleren i hodet med stor kraft. Ballen var et helt annet sted, og videoen fra kampen levner liten tvil om at det ble gjort med overlegg.

Kampen ble stoppet
Foreldre stormet ut på banen etter det brutale angrepet, og selv om det heldigvis gikk bra med gutten som ble sparket, var stemningen så opphetet og hatsk at kampen måtte avbrytes.

Daily Telegraph skriver at offerets foreldre politianmeldte den ti år gamle angriperen etter kampen. Guttungen skal også ha blitt pågrepet, men ble senere løslatt mot kausjon.

- Jeg har registrert at foreldrene til det skadde barnet har rapportert hendelsen til politiet, og vi ønsker å samarbeide med politiet i deres etterforskning, sier rektoren ved ESF i Hong Kong.

- En gutt som sparker en annen gutt
Flere hundre tusen har sett klippet fra hodesparket på YouTube, og det er også blitt et tema i avisene i Hong Kong. ESF mottar pengestøtte fra lokale myndigheter, og nå raser debatten om denne bør opphøre.

Daily Telegraph skriver at kommentarer på nettaviser gjør et poeng ut av at ESF-laget består av flere spillere fra den kaukasiske delen av verden. De betegnes som hvite bøller, men treneren til Kitchee prøver å tone ned raseelementet.

- Ikke tolk for mye ut av dette. Det er en gutt som sparker en annen gutt, sier han.

Kitchee ledet ifølge rapportene 4-0 da den stygge episoden skjedde. I et tidligere møte denne sesongen skal de slått ESF med utklassingssifrene 16-0.

Etter den kampen skal ESF i et nyhetsbrev ha hevdet at de vant kampen 3-2, noe som ifølge Daily Mirror førte til dårlig stemning mellom lagene.