SELVMÅL: Arsenal-elendigheta ble gjort total da Mikel Arteta (liggende til venstre) scoret selvmål under press fra Kevin Mirallas og gjorde 3-0 til Everton. Foto: Peter Powell, EPA / NTB Scanpix
SELVMÅL: Arsenal-elendigheta ble gjort total da Mikel Arteta (liggende til venstre) scoret selvmål under press fra Kevin Mirallas og gjorde 3-0 til Everton. Foto: Peter Powell, EPA / NTB ScanpixVis mer

Dette selvmålet gjorde elendigheten total for Arsenal

Fikk bank av Everton i duellen om fjerdeplassen

(Dagbladet): Everton - Arsenal 3-0.

Arsenal gikk på en tøff smell i kampen om fjerdeplassen i Premier League i dag. Å tape borte mot sterke Everton er én ting, å bli knust med tre mål er noe annet.

- Var det mangel på kampvilje? Du kan si det. Det er en stor bekymring å tape en kamp på den måten, sier Arsenal-manager Arsene Wenger ifølge BBC.

- Vi må analysere det nøye og komme tilbake med en annen innstilling, med mer personlighet og tøffere i duellene. Vi må «back to basics,» sier franskmannen.

I Everton-leiren var man selvsagt langt mer fornøyde.

- Det var en av de største prestasjonene så lenge jeg har vært her i klubben. Fansen har ventet hele sesongen på en kanonkamp, og i dag kom den. Vi liker å tro at vi kan ta en topp fire-plassering - vi er nødt til å tro at vi kan det, sier keeper Tim Howard.

Selvmål avgjorde Everton tok ledelsen like før det var spilt et kvarter. Leighton Baines krosset inn til Romelu Lukaku, avslutningen hans ble parert av Wojciech Szczesny, men Steven Naismith var på plass og satte inn returen.

Lukaku viste klasse da han banket inn 2-0 fra rundt 16 meters hold 20 minutter seinere. Han smatt unna et par Arsenal-forsvarere, fikk tid og rom til å sikte, og plasserte ballen fint og hardt i lengste hjørne.

FORTSETTER Å LEVERE: Romelu Lukaku (nummer to fra høyre) gjør 2-0 for Everton med sitt 13. Premier League-mål for sesongen. Foto: Darren Staples, Reuters / NTB Scanpix
FORTSETTER Å LEVERE: Romelu Lukaku (nummer to fra høyre) gjør 2-0 for Everton med sitt 13. Premier League-mål for sesongen. Foto: Darren Staples, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Etter en drøy times spill ble det 3-0 etter et selvmål. Det startet med at Bacary Sagna mistet ballen til Kevin Mirallas rundt midtstreken. Everton angrep, og Naismith kom alene mot Szczesny, som reddet igjen. Mirallas stormet fram mot returen, men Arsenals Mikel Arteta kastet seg fram for å avverge situasjonen. Men han sendte ballen i eget mål, og kampen var avgjort.

Tøffe kamper Kampen om fjerdeplassen i Premier League betyr gjerne kampen om en sjanse i Champions League.

I dag tok Everton inn tre poeng på Arsenal i duellen og ligger bare ett poeng bak - med én kamp mer igjen å plukke poeng i.

- Å ha 63 poeng på dette tidspunktet er fantastisk, men det er 18 poeng til å kjempe for. Vi må være perfekte igjen mot Sunderland, sier Everton-manager Roberto Martinez ifølge Evertons Twitter-profil.

For Arsenal møter stort sett bunnlag eller lag som ligger i ingenmannsland midt på tabellen i sine resterende kamper. Everton får både Manchester United og Manchester City på besøk (se faktaboks).