Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette selvmålet sendte City til Champions League

Peter Crouch lurte Cudicini med en veldig lang tå.

SKREKK I BLIKKET: Tottenham-spiss Peter Crouch (t.h.) og keeper Carlo Cudicini fortviler om kapp etter selvmålet som ga City ledelsen 1-0. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
SKREKK I BLIKKET: Tottenham-spiss Peter Crouch (t.h.) og keeper Carlo Cudicini fortviler om kapp etter selvmålet som ga City ledelsen 1-0. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester City - Tottenham 1-0.

Manchester City får minst en plass i Champions League-kvalifiseringen til sommeren. Tre poeng mot Tottenham i kveld, betyr at de ikke kan bli dårligere enn nummer fire i Premier League.

Og plassen i den gjeveste turneringen ble sikret på en kveld der City ikke imponerte voldsomt.

City fikk den ftørste store sjansen etter elleve minutter. David Silva serverte Edin Dzeko, men avslutningen gikk rett på Tottenhams veterankeeper Carlo Cudicini. Den tidligere Chelsea-keeperen fikk sjansen i Heurelho Gomes' skadefravær.

Ti minutter seinere nikket Peter Crouch ned til Aaron Lennon, men Vincent Kompany blokkerte forsøket. Luca Modric skjøt like utenfor stanga fra utkanten av straffefeltet noen minutter seinere.

Ouch, Crouch! Det var også en Tottenham-spiller sist på ballen da City tok ledelsen etter en halvtimes spill. Peter Crouch forsøkte å hjelpe sin egen keeper da det kom et lavt og hardt innlegg fra James Milner. Men i stedet for å sende ballen ut til corner, styrte Crouch den under armen på Cudicini, som ikke rakk å reagere.

Tottenham kom nær utlikning etter bare et par minutter av andre omgang. Steven Pienaar, som kom inn for en skadd Wilson Palacios før pause, nikket tilbake mot hjørnet et innlegg kom fra, men Joe Hart reagerte mesterlig og reddet.

Tottenham hadde mye av spillet i resten av omgangen, uten å klare å skape mange rene målsjanser.

Store sjanser på tampen Rett før slutt fikk City-innbytter Patrick Vieira alle tiders sjanse til å punktere kampen etter en kontring. Franskmannen lobbet fint forbi keeper, men på utrolig vis kom landsmannen William Gallas stormende bakfra, tok igjen lobben og nikket den over.

Det var da også det siste Gallas orket, før han forlot banen etter å ha spilt omkring en omgang med kraftig bandasjert lår.

Carlos Tevez gjorde comeback etter noen ukers skadeopphold i sluttminuttene, og på overtid fikk han en diger sjanse til å feire med scoring. Men Cudicini fikk en hånd på forsøket, og Crouch' uheldige øyeblikk ble stående som det avgjørende for kampen.

Ett mål er nådd for Roberto Mancinis City-lag. På lørdag kan de toppe uka med å vinne klubbens første trofé på 35 år i FA-cupfinalen mot Stoke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media