- Dette ser jo ut som medaljer

Sølvjentene var ikke fornøyd i fjor.

PARIS (Dagbladet.no): De norske VM-jentene var i går kveld skuffet etter at det ble femmålstap mot Russland i finalen.

Men stemningen steg litt utover kvelden, da jentene først deltok på den offisielle VM-banketten før de reiste videre til sin egen fest.

Sølv er jo ikke så verst - og disse medaljene var til og med finere enn gullmedaljene de vant i EM i fjor.

- Dette ser i hvert fall ut som en medalje, men jeg ville gjerne hatt den i gull i stedet, sier Kari Mette Johansen til Dagbladet.no.

Sølv- og rødfarget

- Denne er mye finere, utbryter Katja Nyberg når Dagbladet.no spør hva hun synes om medaljene de fikk i går.

Medaljen er ganske stor, og er sølv- og rødfarget. I stedet for å henge i tynne bånd henger den i et skjerfaktig tøystykke.

- Det båndet er litt sånn Austrian Airlines, sier Katja og ler.

- Dette ser jo ut som medaljer

- Dyre og unike

Det så ut som de medaljene svenskene lagde til EM i fjor var rammet av store kostnadskutt. Det var rett og slett en glassring i et par tynne snorer.

- Det var noe rare greier vi fikk i fjor, den så jo ikke ut som en skikkelig medalje. Denne er stiligere, men den skulle helst hatt en annen farge, sier Gøril Snorroeggen om sølvmedaljen hun tar med seg hjem til Trondheim.

EM-arrangøren i Sverige var svært uenig i medaljekritikken da Dagbladet.no tok kontakt etter mesterskapet for ett år siden.

- De er både dyre og unike. De er designet av en kunstner på Orrefors Glasverk, som er det mest kjente glasverket i Sverige, sa håndballpresident Arne Elovsson.

• Her kan du lese alt om jentenes vei til VM-sølvet i Frankrike.

SØLVJENTENE: Bortsett fra at fargen var feil synes de norske jentene at gårdagens sølvmedaljer var langt penere enn fjorårets glassmedaljer. Foto: SCANPIX
SØLVJENTENE: Bortsett fra at fargen var feil synes de norske jentene at gårdagens sølvmedaljer var langt penere enn fjorårets glassmedaljer. Foto: SCANPIX Vis mer
GULL?:</B> Svenskene kalte det unik glasskunst, uten at det gjorde så mye inntrykk på de norske jentene i fjor.