- Dette ser penere ut for Ole Gunnar

Lundekvam om Solskjærs Cardiff-avskjed.

TRODDE PÅ SOLSKJÆR: Claus Lundekvam (t.v) og Ole Gunnar Solskjær var i Premier League i en årrekke. Den tidligere midtstopperen tror Solskjær hadde blitt en suksess - hvis han fikk mer tid i Cardiff. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
TRODDE PÅ SOLSKJÆR: Claus Lundekvam (t.v) og Ole Gunnar Solskjær var i Premier League i en årrekke. Den tidligere midtstopperen tror Solskjær hadde blitt en suksess - hvis han fikk mer tid i Cardiff. Foto: REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Det tok over ett døgn fra ryktene startet til den offisielle meldingen kom.

Ole Gunnar Solskjær er ikke lenger manager i Cardiff FC. Ifølge pressemeldingen fra klubben er det nordmannen som har trukket seg.

Claus Lundekvam spilte 375 kamper mellom 1996 og 2008 for Southampton, og vet hvordan engelsk fotball fungerer. Denne gangen trodde han at Solskjær ville gå fra Cardiff etter «felles enighet».

Kan tolkes - At Ole trekker seg kan tolkes på flere måter, de kan formulere dette som de vil. Dette høres penere ut for Ole Gunnar, at det er han som trekker seg. Men det blir bare spekulasjoner om hva som har skjedd, sier Lundekvam til Dagbladet.

- Det oppgis også forskjellig filosofi?

- Det har nok vært en krasj i planen videre, hvordan de skulle videre. Jeg hadde håpet på en løsning for Ole Gunnar, men har forstått at det var forskjellige syn på ting i klubben.

FERDIG: Forskjelli syn på hvordan Cardiff skal driftes som klubb oppgis som offisiell grunn til Ole Gunnar Solskjærs avskjed. Foto: AP /Phil Cole/ PA Wire / NTB SCANPIX
FERDIG: Forskjelli syn på hvordan Cardiff skal driftes som klubb oppgis som offisiell grunn til Ole Gunnar Solskjærs avskjed. Foto: AP /Phil Cole/ PA Wire / NTB SCANPIX Vis mer

Og når klubbeier, styreformann og manager trekker i hver sin retning er løsningen opplagt.

- Selvfølgelig, det går ikke an å jobbe under en mann og en klubb som vil ha det annerledes enn manageren. Jeg synes det er kortsiktig, men når det er sagt: Er de uenige om hvordan de skal spille og ta klubben videre, så er dette helt kurant, sier Lundekvam.

Premier League-veteranen tror Solskjær kunne blitt en suksess også i Cardiff, etter tre år og tre trofeer med Molde etter returen fra Manchester Uniteds reservelag.

Kunne snudd klubben - Jeg er en tilhenger av å gi tid, jeg tror Ole Gunnar kunne snudd denne klubben. Men fotballen i dag er ekstremt kynisk. Du må ha tilliten fra eierne. Det var vanskelig å holde Cardiff oppe i Premier League, men laget lå ikke i en avskrekkende posisjon i The Championship, sier TV2-eksperten.

- At Solskjær er ferdig løfter ikke anseelsen til norsk fotball i England?

- Ja, og jeg skulle ønske at det var tilfeldigheter. Nå har det vært en del navn, og hvis noen hadde godt et utgangspunkt så var det Ole Gunnar. Dette er en skrape i lakken for både han og andre norske trenere.

De fire norske trenerne som har prøvd seg i engelske klubber har bare oppnådd 22 seirer på 97 forsøk.

- Det er mye tilfeldigheter og en helt annen fotballkultur. Det har ikke norske managere klart å takle, sier Lundekvam.