- Dette setter ting i perspektiv

Se Petter Northugs hilsen til Marit Bjørgen.

ØNSKER BJØRGEN GOD BEDRING: Petter Northug sier Bjørgen er ei fornuftig dame som kommer til å gjøre de rette valgene også nå. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
ØNSKER BJØRGEN GOD BEDRING: Petter Northug sier Bjørgen er ei fornuftig dame som kommer til å gjøre de rette valgene også nå. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Akkurat som Petter Northug er lokomotivet i herrelangrenn, er Marit Bjørgen det for kvinnene.

Men bare Northug blir å finne på startstreken i Tour de Ski, etter at Bjørgen i går ble innlagt på St. Olavs Hospital med hjerterytmeforstyrrelser.

Hun ble utskrevet i dag, men landslagslege Dag Lunder sier til Dagbladet at tilstanden er dramatisk på et sportslig plan for en toppidrettsutøver som Bjørgen.

Petter Northug, som for tida er hjemme i Trøndelag på en kort juleferie, har følgende hilsen til Rognes-jenta:

- Jeg ønsker Marit god bedring, og håper alt står bra til med henne. Marit er ei fornuftig dame som gjør de rette valgene også nå. Dette setter ting i perspektiv. Ingenting er viktigere enn helsa. Jeg håper det ikke er noe alvorlig og at hun er raskt på beina igjen, sier han via sin manager Lars Gilleberg.

Bjørgen er ikke den første landslagsløperen som har slitt med hjerterytmeforstyrrelser. Martin Johnsrud Sundby opplevde det samme under en treningstur i fjor høst, og ble livredd.

- Jeg var veldig lenge bekymret for at det var noe alvorlig galt, sier Johnsrud Sundby til Dagbladet i dag.

Men Sundby greide å kvitte seg med frykten, og under verdenscupåpning i Gällivare sist måned gikk han inn til karrierens andre verdenscupseier. 

Med andre ord trenger ikke hjerterytmeforstyrrelser å være ødeleggende for karrieren til Bjørgen. Legene på St. Olavs hospital fant heller ingen feil med hjertet hennes etter en større utredning i går.

Det var på en trening i går at Bjørgen oppdaget at noe ikke var som det skulle.

- Hun hadde litt uro i forkant av en treningsøkt, noe litt ubehagelig. Så var hun på en treningsøkt der hun hadde et intervalldrag der det ikke fungerte noe særlig, og siden så hun at hun hadde hatt veldig høy puls under oppvarming, sier landslagslege Lunder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer