Dette showet er blitt en skandale for TV 2 og Oslo

Slik sport er uønsket i Norge.

NESTEN ALT KLART :  I X-Games i Oslo er nesten alt klart. Bortsett fra dopingkontrollen. Det nekter de amerikanske TV-eierne, og TV2 føyer seg. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix.
NESTEN ALT KLART : I X-Games i Oslo er nesten alt klart. Bortsett fra dopingkontrollen. Det nekter de amerikanske TV-eierne, og TV2 føyer seg. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MED et X-Games i fullstendig tillitskrise har både TV2 og Oslo kommune rotet seg inn i en pinlig sak. Det ligner ikke vanlig standard fra den ellers så skikkelige sports -og nyhetskanalen. For enkelte Oslo-politikere føyer derimot denne tabben seg dessverre inn i et mønster.

Etter at OL 2022 glapp for lokalpolitikerne i hovedstaden, ble støtten til X-Games et slags plaster på såret. Viljen var altså god, men saksbehandlingen lurvete. Helt fra starten slet det forrige byrådet i Oslo med å tilpasse kravene fra et privat eid show med behovene til den lokale organiserte idretten.

Når eierne av X Games nå nekter vanlig dopingkontroll i det konkurransene starter onsdag, er mistilliten fullstendig fra norsk idrett, og det er det all grunn til:

•• Rett etter at de tre nordiske kulturministerne under Ungdoms-OL på Lillehammer ba idretten rydde opp i vanstyre og misbruk, sponser Oslo kommune et stort internasjonalt idrettsstevne som ikke vil ha dopingkontroll.

Det er ganske enkelt en skandale.

DET var TV2 som ba om økonomisk hjelp til å hente dette amerikanske arrangementet til Oslo. Ganske overraskende fikk TV-selskapet tilsagn på 42 millioner kroner fra kommunen slik at det var mulig å få en avtale med TV-giganten ESPN som har utviklet X-Games- konseptet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer