Fotball-VM for kvinner 2019

Dette sier de franske stjernene om Ada-saken

Trener Corinne Diacre og forsvarsspiller Amel Majri fikk spørsmål om Ada Hegerberg før kampen mot Norge.

PRESSEKONFERANSE: Amandine Henry og Corinne Diacre på presskonferanse før kampen mot Norge. Foto: NTB Scanpix
PRESSEKONFERANSE: Amandine Henry og Corinne Diacre på presskonferanse før kampen mot Norge. Foto: NTB ScanpixVis mer

NICE (Dagbladet): Onsdag møter Norge Frankrike her i Nice. Alt er mye større enn i Reims; byen, antall folk på pressekonferansene og stadion, Allianz Riviera.

Her er det utsolgt til morgendagens kamp. 35 000 mennesker, de fleste franskmenn, forventer seier mot et norsk lag som ikke har med sin største stjerne. At Lyon-spiller Ada Hegerberg ikke skal spille i morgen, er noe fransk og internasjonal presse har tatt tak i forbindelse med årets verdensmesterskap.

På tirsdagens pressekonferanse spøkte Frankrike-trener Corrine Diacre på mange av spørsmålene. Til slutt klarte ikke stjernespiller Amandine Henry ved siden av henne på podiet å holde seg lenger, og brøt ut i latter.

Snakket om Ada

På spørsmål om det er en god nyhet at Ada Hegerberg ikke spiller, fortsatte hun med den lunefulle tonen.

- Frankrike skal spille mot Norge, ikke mot Hegerberg. Men hvis hun vil spille alene mot våre elleve, hvorfor ikke?

Deretter var hun mer alvorlig.

- Vi møter elleve norske spillere. De er et lag som klarte å kvalifisere seg uten henne. Ada Hegerberg har gjort sitt valg og har sine grunner til det. Vi skal møte laget Norge på onsdag, fortsatte Diacre.

Også forsvarsspiller Amel Majri fikk spørsmål om Ada Hegerberg i går. Majri spiller med Hegeberg i Lyon, som én av mange på det franske landslaget.

- Ada er moden. Hun vet hva hun gjør. Hun er lykkelig. Jeg kunne ikke gjort det, men hun forsvarer årsakene til hvorfor hun har gitt seg og valget hun har tatt. Det er bra for oss, sa Majri med et smil, ifølge Nice Matin.

På den norske pressekonferansen før kampen lot de franske journalistene være å stille spørsmål om Hegerberg.

Avviste spørsmål

De spurte derimot mye om Wendie Renard, og om størrelsen hennes gjør det norske laget bekymret. Renard er VMs høyeste spiller med sine 187 centimeter, og scoret to mål på hodet i åpningskampen mot Sør-Korea.

- Vi har forberedt oss lenge og gjort en grundig analyse av Frankrike. Dette blir en helt annen kamp enn den vi spilte mot Nigeria. Frankrike er bedre både i angrep og forsvar enn Nigeria. Vi har strategier for hvordan vi skal møte dem. De er gode i alle spillets faser, svarte trener Martin Sjögren.

Canal+ spurte igjen om Renard, men heller ikke denne gangen ville Sjögren svare på hvordan de ville stoppe henne.

- En av styrkene deres er dødballer og vi har øvd på hvordan vi skal håndtere dem, sa Sjögren.

- Frankrike er en av de store favorittene til å vinne. Jeg så det var 20 prosent sjanse for at de skal vinne. Det er mange bra lag her, det ser du på de første kampene som har vært spilt. Større nasjoner har møtt mindre nasjoner, og det har vært jevne kamper. Frankrike er gode, men det er mange andre som er gode også. Vi er her for å vinne. Hvis vi presterer på et høyt nivå, kan vi klare det, sa Sjögren på pressekonferansen.