Dette sier fotballprofilene om Solskjær

Hyller spilleren og mannen.

(Dagbladet.no): Tidligere kollegaer og trenere hyller Ole Gunnar Solskjær  etter beskjeden om at den norske legenden legger skoene på hylla.

De har alle forståelse for at skadene nå gjør det umulig å fortsette, men minnes bedre stunder, og en sympatisk superstjerne.

Egil Drillo Olsen 

Tidligere landslagssjef for Norge

1. Hva synes du om at Solskjær legger opp?
– Det er sikkert fornuft. Han har tatt så mange fornuftige valg tidligere i karrieren, han sikkert tenkt det gjennom nøye. Jeg synes ikke det er trist, alt har en slutt. Det er sånn med alt i livet.

2. Hva vil Solskjær huskes som?

– Han debuterte jo under meg, mot Jamaica. Da var han en snill, ung gutt. Han er blitt langt mer voksen siden den gang. Men han har alltid vært utrolig hyggelig å ha med i miljøet.

3. Hva gjorde Solskjær til en spesiell spiller?

TAKKER FOR SERG: Ole Gunnar Solskjær har bestemt seg for å legge fotballskoa på hylla. Manchester Untited-stjernen og Norge-legenden hylles av tidligere lagkamerater og trenere. Foto: SCANPIX
TAKKER FOR SERG: Ole Gunnar Solskjær har bestemt seg for å legge fotballskoa på hylla. Manchester Untited-stjernen og Norge-legenden hylles av tidligere lagkamerater og trenere. Foto: SCANPIX Vis mer

– Han var en unik goalgetter, selv om han manglet den fysikken mange spisser har. Han scoret i debuten for Norge, et typisk Ole Gunnar-mål. Et mål som keeperen skulle tatt, han scoret mange sånne mål. Ikke noe drømmemål, men i fotball teller alle.

– Det var mange spillere som var bedre enn Ole Gunnar på mange ting, men målteften og plasseringsevnen var ekstrem.

Kjetil Rekdal
Tidliger landslagskollega, nå trener i Kaiserslautern

1 Hva synes du om at Solskjær legger opp?

– Det tror jeg han har tenkt godt gjennom. Jeg tror det er fysisk, kroppsmessig. Jeg tror han har lyst til å spille videre, men det er et klokt valg.

2 Hva vil Solskjær huskes som?

– Det er ikke rent lite. Det er stort sett positiviteten hans, og målene. Han er tvers gjennom en fantastisk type. Han er som han er, uavhengig av hva og hvem som er rundt ham. Vi bodde på rom og hadde det morsomt sammen på landslaget.

3 Hva gjorde Solskjær til en spesiell spiller?

Dette sier fotballprofilene om Solskjær

– Det er selvfølgelig kvalitetene hans. Han har alltid hatt en fantastisk evne til å være positiv i motgang. Han har alltid kommet tilbake, aldri klagd. Han satt og ventet på sjansen, og fikk med seg ufattelig mye.

– Jeg tror ikke det er mange som skjønner hvilken standing han har i Manchester United. Det er bare å se hvor lenge han har vært der, og hvem han har slått seg forbi. Har alltid vært god nok, bare skadene skapte trøbbel. Han har enorm tålmodighet og tro på seg selv.

– Den aller største kvaliteten er at han er fantastisk flott fyr. Men han har sine særtrekk han også, som ikke alle vet om.

Ola By Rise,
Landslagsassistent for Åge Hareide

1. Hva synes du om at Solskjær legger opp?

– Det er trist for Ole Gunnar. Når en av de store gir seg er det veldig spesielt. Det kom ikke som noen kjempebombe, men han orket ikke en runde til. Ole Gunnar gir seg på topp, han har jobbet hardere enn noen andre, og trosset en alvorlig skade. Måten han kom tilbake på er noe få ville gjort ham etter.

2. Hva vil Solskjær huskes som?
– Han vil huskes som en av de største norske gjennom tidene. Det er vanskelig å sammenligne, men i sin samtid er han den største

3. Hva gjorde Solskjær til en spesiell spiller?
– Kombinasjonen av profesjonalitet, evnen til å score mål, den fantastiske utstrålingen og gentleman-væremåten.

Arild Stavrum
En av S-ene sammen med Solskjær i Molde, nå TV 2-ekspert

1. Hva synes du om at Solskjær legger opp?
– Jeg regner med at det skjer fordi han ikke klarer å komme tilbake, da blir det farlig å spille videre. Da er å legge opp det eneste fornuftige å gjøre. Jeg er ikke overrasket, han har slitt og kommet tilbake tidligere.

2. Hva vil Solskjær huskes som?

– Han var veldig god i Molde, vi hadde et veldig bra samarbeid der. Jeg spilte sammen med han i yngre dager, vi var i samme klubb helt fra han var fem seks.

3. Hva gjorde Solskjær til en spesiell spiller?

– Han hadde veldig gode avslutningsegenskaper. Veldig rask til å skyte.

Ole Bjørn Sundgot
En av S-ene med Solskjær, tidligere englandsproff.

1. Hva synes du om at Solskjær legger opp?
– Alderen tilsier at det nærmet seg uansett. En gang må han også legge opp. Han har hatt en fantastisk karriere. Det er naturlig at det nå var fra år til år.

2. Hva vil Solskjær huskes som?
– En fantastisk målscorer. Han var en kjempeambassadør for norsk fotball. Han vil bli dypt savnet. Selvfølgelig var han utrolig dyktig foran mål. En kjernekar. Hvis jeg skulle unne noen suksess, så var det var han.

3. Hva gjorde Solskjær til en spesiell spiller?
– Det var at han var utrolig dyktig foran mål. Helt ekstreme ferdigheter. Og så var han en utrolig fin type.

Lars Bohinen

Tidligere landslagskollega, nå sportslig leder i Stabæk

1. Hva synes du om at Solskjær legger opp?

– Jeg går ut ifra at dette er en ganske veloverveid avgjørelse, og jeg regner med at det ikke var noen vei tilbake. Han har opparbeidet seg en enorm respekt. Han vil alltid være en legende på Old Trafford, og vil alltid komme dit som en stjerne på linje med Eric Cantona.

2. Hva vil Solskjær huskes som?

– Først og fremst som en gjennomført profesjonell spiller. Det var aldri noe tull, han var alltid ærlig, og ga alltid 100 prosent. Han var lojal og trofast, og har fortjent all den ære han har fått.

– Men den enkeltepisoden jeg husker best er litt mer egoistisk. Han debuterte jo i en kamp jeg spilte for Blackburn borte mot United. Jeg hadde scoret et ganske flott mål slik at vi ledet 2-1. Det var ganske stort, men så kom han inn og satte inn en retur og fikk all oppmerksomheten i etterkant.

3. Hva gjorde Solskjær til en spesiell spiller?

– I tillegg til profesjonaliteten, hadde han en egen evne til å være der han skulle være. Han jobbet hardt, og manglet kanskje litt teknisk ellers, men avslutningsteknikken var helt super.

Lars Morten Olsen

Redaktør i United.no

1 Hva synes du om at Solskjær legger opp?
– Den umiddelbare reaksjonen var at jeg ble trist. Samtidig ble jeg ikke sjokkert, fordi vi alle vet hvilke plager og smerter han har slitt med. Vi visste også at dette ville bli hans siste sesong, det har han selv sagt. Noe stort sjokk var det ikke. Samtidig ble jeg trist. En epoke er over. Jeg har en klump i halsen nå.

2 Hva vil Solskjær huskes som?
– Han vil bli husket for veldig mye. Jeg håper han vil bli husket for mye mer enn målene sine. Det fortjener han. Selvsagt vil han bli han assosiert med Nou Camp-målet til han går rundt med stokk som gammel mann. Men han var en stor fotballspiller som kunne identifisere seg med supportere i ei tid da vi opplever at norske stjerner lever en idol-tilværelse. Han hadde alltid beina godt plantet på jorda.

3 Hva gjorde Solskjær til en spesiell spiller?

– Han var utrolig evne til å lese spillet. Som da han kom fra benken, når andre trengte 10-15 minutter. Ole Gunnar trengte ti sekunder, han hadde den evnen. Og selvfølgelig var han en notorisk målscorer, på rett plass til rett tid.

Ståle Solbakken

Tidligere landslagskollega, nå trener i F.C. København

1. Hva synes du om at Solskjær legger opp?

– Det er ikke så overraskende etter alt han har vært gjennom den siste tida, men det er vemodig. Han vil ikke bli sett som en spiller på vei ned. Han fikk en god avslutning på landslaget, og spilte en rolle da United vant ligaen forrige sesong, hvor han scoret jevnt og trutt.

2. Hva vil Solskjær huskes som?

– Han vil huskes som en spiller med ekstrem målnese, samtidig som han var en lagspiller. Det er en sjelden kombinasjon. Dessuten vil han huskes for personen han er: Ydmyk og ingen stjernenykker. Ole Gunnar er et flott forbilde for barn og ungdom.

3. Hva gjorde Solskjær til en spesiell spiller?
– Til sjuende og sist hjelper det ikke om han er aldri så hyggelig, hvis ikke han hadde stått der ballen kom i de avgjørende situasjonene.

LARS BOHINEN:- Han vil alltid være en legende på Old Trafford
OLA BY RISE: – Han vil huskes som en av de største norske gjennom tidene. Det er vanskelig å sammenligne, men i sin samtid er han den største
KJETIL REKDAL: - Han har alltid hatt en fantastisk evne til å være positiv i motgang.
STÅLE SOLBAKKEN: - Ole Gunnar er et flott forbilde for barn og ungdom.
OLE BJØRN SUNDGOT: – Det var at han var utrolig dyktig foran mål. Helt ekstreme ferdigheter.