Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Morten Gamst Pedersen går en spennende tid i vente

Dette sier han om framtida

Morten Gamst Pedersen (38) har ennå ikke bestemt seg for hva han skal gjøre etter sesongen.

USIKKER. Morten Gamst Pedersen vet ikke hva som skjer etter sesongen. Foto: NTB Scanpix
USIKKER. Morten Gamst Pedersen vet ikke hva som skjer etter sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Tromsø - Stabæk kl. 18.00

Søndag venter sesongens viktigste kamp for Tromsø. Med tap kan det bety OBOS-ligaspill for tromsøværingene neste sesong. På motsatt banehalvdel venter høstens store formlag Stabæk.

«GUTAN»: Tromsø er i form om dagen, og klatret ytterligere på tabellen etter seier over Sarpsborg. Video: Fotball media Vis mer

Kan være siste kamp

Kampen kan være Morten Gamst Pedersen siste for Tromsø. Kontrakten til «Gamsten» går ut etter sesongen, og det er enda ikke kommet noe avklaring rundt framtida til 38-åringen.

Gamsten er selv usikker på hva framtida vil bringe.

- Jeg har lyst til å spille fotball videre. Vi får se hva som skjer etter sesongen. Jeg tar avgjørelsen da, forteller Gamst Pedersen til Dagbladet.

- Har du snakket noe med Tromsø om en ny avtale?

- Nei. Vi har ikke snakket sammen enda.

- Kunne du tenkt deg å fortsette karrieren i Tromsø?

- Det får vi ta etter sesongen, forteller en ordknapp Gamst Pedersen.

- Blanda drops

Sesongen har bydd på både opp og nedturer for Tromsø. Dessverre har året vært preget av for mye av det sistnevnte for tromsøværingene. De er faktisk det laget som har sluppet inn flest mål i år, med hele 57 baklengsmål. Det har gjort at de nå ligger på kvalikplass i Eliteserien med 29 poeng. Gamsten mener at sesongen har bydd på veldig varierende prestasjoner.

- Det har vært mye blanda drops i år. Vi har spilt noen gode kamper, og så har vi slitt i en del andre kamper. Det vært veldig varierende i prestasjonene, sier Gamst Pedersen.

Mangel på spisser har vært en av Tromsøs største problemer i år. Både Runar Espejord og Fitim Azemi har hatt litt skadeproblemer i år. Det har gjort at en 38 år gammel midtbaneanker har måttet ta rollen helt øverst på banen.

- Vi har trengt noen til å spille på topp de siste kampene. Det har gjort at jeg har måttet spille litt spiss, forteller Pedersen og ler.

Spennende kamp

På motsatt banehalvdel venter Stabæk på søndag. Der møter Tromsø et av Eliteseriens største formlag. Bæringene har vunnet fire av sine fem siste og ikke tapt på sine åtte siste kamper i Eliteserien. Gamst Pedersen mener de nesten ikke kunne møtt tøffere motstand.

- Vi møter kanskje det beste formlaget i Eliteserien nå. Det kommer til å bli veldig spennende. Vi må gjøre alt vi kan for å holde oss, sier Pedersen.

Det går mot en rekordspennende avslutning i Eliteserien. Hele seks lag er involvert i den spennende bunnstriden. Det skiller bare to poeng fra Ranheim på sisteplass opp til Sarpsborg på ellevte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media