Dette sier trenerne

Nils Arne Eggen, Rosenborg:

- Cupen er en helt nødvendig gjødsling av det store fotballtreet vi er en del av. Vi lever ikke i en isolert tippeligaverden. Skader kan du like godt få på trening. Kan ikke se det helt store problemet i å kjøre fra Stavanger til Vennesla. I første runde hadde vi en fantastisk tur opp til Bossekopp. Det er tre ganger så langt dit, som er det er fra Trondheim til Oslo. Dette handler om hvordan vi ser på hele idrettsbevegelsen. Det spiller ingen rolle om du kommer fra Gursken eller Grue eller storbyen.

Arne Erlandsen, Lillestrøm:

- Jeg forstår at Benny reagerer. Vi har små spillerstaller og er sårbare for forfall. Men hadde han ikke fått skader, så hadde han vel heller ikke sagt noe. Men vi må huske at det er grasrota som livnærer toppklubbene, derfor er dette viktige kamper. Og så lenge det ikke er VM- eller EM-sluttspill, ser jeg ingen grunn til at ikke toppklubben skal med så tidlig. Vi skulle gjerne spilt enda flere kamper.

Arne Sandstø, Odd/Grenland:

- Det er noe i det han sier, og jeg mener at eliteserielagene bør få komme inn i 3. runde. I går spilte vi på en bane hvor det lå strødd glassbiter i straffefeltet slik at keeperen måtte gå og plukke dem opp.

Knut Torbjørn Eggen, Moss:

- Er ikke enig med Benny. Cupen i Norge har sterke tradisjoner, og hører på en måte småfolket til. Disse kampene skaper stor blest i distriktene, og de er viktige for grasrota i norsk fotball. Men jeg ser naturligvis poenget hans. Det er en klar risiko for skader når du møter unge, svært tente spillere på dårlige baner.

Torbjørn Glomnes, Sogndal:

- Slik er cupen i Norge. De store lagene skal ut og vise seg fram, det har de en forpliktelse til i distriktene. Jeg synes Benny er i skarpeste laget. Dårlige baner finne du jo også i Tippeligaen i år, og skader får du uansett om du trener eller spiller kamp.

Arne Dokken, Strømsgodset:

- Jeg deler hans oppfatning når det gjelder baneforhold. I går spilte vi mot Sprint/Jeløy på en bane som jeg aldri har sett maken til. Det må gå an å stille visse krav til banekvaliteten. Men tippeligalagene må inn i 1. runde. Det er en forpliktelse vi har overfor norsk fotball, sier Arne Dokken.

Erik Brakstad, Bryne:

- Dette utspillet er fullstendig skivebom av Benny Lennartsson. Tippeliga-lagene har et ansvar for å stille opp på mindre plasser. Cupkamper er også en mulighet til å prøve ut nye spillere. Hvis du ringer til Viking-gutta Bjørn Berland og Brede Hangeland så tror jeg ikke de er så veldig misfornøyd med å få sjansen til å vise seg fram i cupen.

Teitur Thordarson, Brann:

- Utifra kampbelastningen på spillerne er jeg enig i at vi burde kommet inn i cupens tredje runde. Hos oss har landslagsspillerne våre spilt veldig mange kamper denne våren. På den annen side ville det vært synd å ta muligheten fra de minste lagene til å møte Tippeliga-lagene. Da vi spilte mot Skjold møtte det eksempelvis opp mellom 1500 og 2000 tilskuere. På den måten skaper vi en fest rundt fotballen.

Gaute Larsen, Stabæk-trener:

- Jeg synes at cupen på mange måter er fotballens Holmenkoll-dag med mye liv rundt selve finalen på Ullevaal. Jeg synes også at det er greit at vi drar ut og spiller mot klubber fra lavere divisjoner. Husker selv da jeg spilte i Ullern og vi fikk besøk av Einar Jan Aas og Moss. Den opplevelsen satt i hodet mitt i flere år etterpå. Eliteklubbene har også såpass store staller, og cupen er den muligheten vi har til å slippe til nye spillere.

Øystein Gåre, Bodø/Glimt:

- På mange måter støtter jeg Benny. Vi dro rett fra en tredagers-tur til Bergen på en ny langtur til Skjervøy. Det er strabasiøst og passer oss særdeles dårlig. Derfor støtter jeg modellen med at Tippeliga-lagene kommer inn i cupens tredje runde. På den annen side er jeg tilhenger av at de beste lagene skal vise seg fram for grasrota i norsk fotball. Det tette kampprogrammet denne våren har imidlertid ødelagt mye av gnisten ved å dra ut og spille mot lokale lag.

Knut Arild Løberg, ass. trener i Lyn:

- Tippeligalagene må med i 1. runde, det er noe av sjarmen med cupen. Vi ble selv slått ut av Nybergsund, det er slik ekstra krydring som gjør cupen interessant. Når det gjelder kampbelastningen, så burde vi heller hatt to uker fri i juli i stedet for to ukers fri i forbindelse med landskampene mot Hviterussland og Ukraina.