Dette sier vennene om Burre

Arild Vegste (25)

- Burre er en åpen gutt, lett å snakke med - og som alltid er seg sjøl. Jeg har kjent ham i 11 år, og beundrer hans selvtillit, motivasjon og konkurranseevner. Selvsagt håpet jeg at han skulle vinne, men da han kjørte inn til gull var det utrolig stort. Vi som satt og så på TV i går, hadde bestemt oss for å feire hvis Burre vant. Men etter rennet var vi så slitne at vi gikk rett og la oss. Men feiringa skal vi ta når han kommer hjem til Norge.

Kristoffer Grinde (24)

- Hans-Petter er verdens gladeste gutt - et utrolig positivt menneske. Det som imponerer meg, er at gutten er så jordnær. Selv om han er olympisk mester, vil han helt sikkert forbli den samme. Han greide å takle presset og holde humøret oppe selv om alle skulle ha en bit av ham før OL. Det sier en del om hvor snill Burre er. Jeg vil også kalle ham en energibunt med interesse for alt. Du skal ha god kondisjon for å holde tritt med den karen.

Peder Norli (23)

- Jeg skal ringe Burre i løpet av dagen. Foreløpig har jeg ikke prøvd, for nå er det sikkert mye ståhei rundt ham. Burre er flink til å ta ut det beste når det gjelder. Han fokuserer på det enkleste. Det forteller om selvtillit. Om sommeren er vi sammen hver dag. Han er med meg på gartneriet der jeg jobber, og jeg kan fortelle at Burre er et gartneremne. Når han kommer hjem, blir det feiring - og kanskje en overraskelse fra gjengen.