Holmenkollen 5-mil 2019

Dette sjokket viser sannheten om VM

Så gode er egentlig Russland.

Oslo  20190309.
Holmenkollen skifestival 2019. Aleksandr Bolsjunov møtes med sjampis etter seieren i 50 km langrenn fellesstart menn.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20190309. Holmenkollen skifestival 2019. Aleksandr Bolsjunov møtes med sjampis etter seieren i 50 km langrenn fellesstart menn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET var Aleksandr Bolsjunov som satte standarden for det norske herrelandslaget da de begynte forberedelsene inn mot denne VM-sesongen. Denne unge russeren imponerte så mye sist vinter at landslagstrener Eirik Myhr Nossum ble sittende med videospilleren etter sesongen for å se igjennom hva Bolsjunov egentlig gjorde der ute i sporet.

Svaret var skremmende. På tross av enkelte tekniske begrensinger virket 22-åringen ekstremt sterk med like stor kapasitet på spurt som på lange løp.

Det samme inntrykket har holdt seg gjennom hele denne vinteren fram til dagens flotte seier på 5-mila i Holmenkollen. Dessto mer imponerende at VM forlengst er over, og at det mesterskapet endte med norske seire på alle distansene i herreklassen.

Sånn viste dette russersjokket sannheten om hvor godt Norge egentlig gjorde det i VM.

DA er det lett å unne russerne gleden over firedobbelt foran et stort norsk publikum. Internasjonalt langrenn er avhengig av slike svingninger i toppen. Uansett hvor fortvilet det er mulig å bli over all ukulturen som har vært i russisk langrenn, er Russland som skinasjon en forutsetning for at dette holder seg som Norges mest populære vintersport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer