Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette skal bare ikke skje

Bjarne Riis rasende på UCI at liste ble lekket til avis.

KREVER FORKLARING: Bjarne Riis mener ryttere nå blir stilt i et dårlig lys uten grunn, etter at UCIs liste over ryttere det er mest grunn til å mistenke for doping ble lekket til en fransk avis. Her sammen med sin egen dopmistenkte gullkalv, Alberto Contador. Foto:  (AP Photo/Alessandro Trovati)
KREVER FORKLARING: Bjarne Riis mener ryttere nå blir stilt i et dårlig lys uten grunn, etter at UCIs liste over ryttere det er mest grunn til å mistenke for doping ble lekket til en fransk avis. Her sammen med sin egen dopmistenkte gullkalv, Alberto Contador. Foto: (AP Photo/Alessandro Trovati) Vis mer

En fransk avis fikk tak i UCIs liste med individuell rangering av dopingmistanken for hele startfeltet til Tour de France. Det burde aldri ha skjedd, mener SaxoBank-eier Bjarne Riis.

Det var sportsavisen L'Equipe som fredag offentliggjorde listen som rangerer de 198 rytterne i kategorier fra 1 til 10.

Riis er rasende over at Den internasjonale sykkelunion (UCI) har latt listen slippe ut og mener det forstyrrer arbeidet for en ren sykkelsport.

- Vi er meget utilfredse. Vi kjemper hver eneste dag for en ren sport og for å rette opp sykkelsportens rykte. Og så skjer det her. Det skal simpelthen ikke skje, sier han til Jyllands-Posten.

Listen ble laget i forkant av Tour de France i fjor og skulle fungere som et verktøy for å fange dopingsyndere.

L'Equipe presenterer ingen forklaring over hvordan listen skal leses eller forstås, men SaxoBank-eieren mener likevel at det er et problem at listen er gjort offentlig.

- Når det kommer ut på denne måten, blir det svært sensitivt. Det er en mengde ryttere som stilles i et riktig dårlig lys, og det er uten grunn, sier Riis, som nå krever en forklaring fra UCI.

- UCI må forklare seg slik at alle vet hva dokumentet handler om. Nå skaper den bare strid og et dårlig rykte for sykkelsporten, ingenting annet, sier dansken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media