KREVER FORKLARING: Bjarne Riis mener ryttere nå blir stilt i et dårlig lys uten grunn, etter at UCIs liste over ryttere det er mest grunn til å mistenke for doping ble lekket til en fransk avis. Her sammen med sin egen dopmistenkte gullkalv, Alberto Contador. Foto:  (AP Photo/Alessandro Trovati)
KREVER FORKLARING: Bjarne Riis mener ryttere nå blir stilt i et dårlig lys uten grunn, etter at UCIs liste over ryttere det er mest grunn til å mistenke for doping ble lekket til en fransk avis. Her sammen med sin egen dopmistenkte gullkalv, Alberto Contador. Foto: (AP Photo/Alessandro Trovati)Vis mer

- Dette skal bare ikke skje

Bjarne Riis rasende på UCI at liste ble lekket til avis.

En fransk avis fikk tak i UCIs liste med individuell rangering av dopingmistanken for hele startfeltet til Tour de France. Det burde aldri ha skjedd, mener SaxoBank-eier Bjarne Riis.

Det var sportsavisen L'Equipe som fredag offentliggjorde listen som rangerer de 198 rytterne i kategorier fra 1 til 10.

Riis er rasende over at Den internasjonale sykkelunion (UCI) har latt listen slippe ut og mener det forstyrrer arbeidet for en ren sykkelsport.

- Vi er meget utilfredse. Vi kjemper hver eneste dag for en ren sport og for å rette opp sykkelsportens rykte. Og så skjer det her. Det skal simpelthen ikke skje, sier han til Jyllands-Posten.

Listen ble laget i forkant av Tour de France i fjor og skulle fungere som et verktøy for å fange dopingsyndere.

L'Equipe presenterer ingen forklaring over hvordan listen skal leses eller forstås, men SaxoBank-eieren mener likevel at det er et problem at listen er gjort offentlig.

- Når det kommer ut på denne måten, blir det svært sensitivt. Det er en mengde ryttere som stilles i et riktig dårlig lys, og det er uten grunn, sier Riis, som nå krever en forklaring fra UCI.

- UCI må forklare seg slik at alle vet hva dokumentet handler om. Nå skaper den bare strid og et dårlig rykte for sykkelsporten, ingenting annet, sier dansken.

(NTB)