Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette skal bare ikke skje

Atle Skårdal sto 100 meter unna da sveitseren Silvano Beltrametti (22) føk gjennom sikkerhetsnettet og ut i skogen i Val-d'Ishre i går formiddag. I går kveld ble det konstatert at Beltrametti er lam fra livet og ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beltrametti lam

- Jeg ble rørt i hjertet og alt annet ble uviktig. Ting er bare trist når det skjer slike ulykker, sier Atle Skårdal til Dagbladet.

Han er spak når vi snakker med ham, og tydelig preget av det som har skjedd.

- Akkurat fallet i seg sjøl er ufarlig, men det at Beltrametti forsvant gjennom sikkerhetsnettet og ut i et usikkert område skal bare ikke skje. Det skal bare ikke kunne skje, sier Skårdal.

- At det kunne skje, kom som et sjokk og en overraskelse på alle oss i miljøet. Jeg tar det hardt, sier Skårdal.

Skar hull i nettet

22 år gamle Silvano Beltrametti føyer seg inn i en lang rekke ulykker som har rammet alpinmiljøet tøft i høst.

Beltrametti på startnummer 14 hadde beste mellomtid før han mistet kontrollen over skiene i en vanskelig høyrekurve.

DRAMATISK: Silvano Beltrametti med startnummer 14 hadde beste mellomtid før han mistet kontrollen over skiene i en vanskelig høyrekurve, føk gjennom sikkerhetsnettet og ut i skogen. Livet hans er ikke i fare, men han er lam fra brystet og ned.Foto: LAURENT GILLIERON/AP
DRAMATISK: Silvano Beltrametti med startnummer 14 hadde beste mellomtid før han mistet kontrollen over skiene i en vanskelig høyrekurve, føk gjennom sikkerhetsnettet og ut i skogen. Livet hans er ikke i fare, men han er lam fra brystet og ned.Foto: LAURENT GILLIERON/AP Vis mer

I 120 km/t skar stålkantene på Beltramettis ski hull i sikkerhetsnettet, som regnes som et av de sterkeste som benyttes. Beltrametti føk inn i skogen og ble liggende utenfor TV-kameraenes rekkevidde.

Utforrennet ble stoppet i en time etter Beltramettis tragiske ulykke. En av dem som sto klare til å sette utfor etter pausen var en skremt Kjetil André Aamodt.

- Da jeg sto på toppen og skulle kjøre, tenkte jeg på hvorfor jeg driver med dette her. Beltrametti er en av de beste i verden, og dette viser at ulykker kan skje alle, sier Aamodt til NTB.

Landslagssjef Atle Skårdal sier at de norske lederne vurderte å nekte sine kjørere å sette utfor etter ulykka.

Lam fra livet

Silvano Beltrametti ble liggende i over en time før han ble fløyet videre til universitetssykehuset i Grenoble.

Den 22 år gamle sveitseren hadde ingen følelse i beina, men var ved full bevissthet da han ble fraktet til sykehuset. På sykehuset ble det det i går kveld konstatert brudd i sjette og sjuende ryggvirvel, og ryggmargsskader som betyr at Beltrametti er lam fra brystet og ned. Det ble også konstatert indre blødninger og blant annet blod i lungene, men livet til den sveitsiske fartsspesialisten er ikke i fare. Dette bekrefter den sveitsiske talsmannen Marc Waelti.

DRAMATISK: Silvano Beltrametti med startnummer 14 hadde beste mellomtid før han mistet kontrollen over skiene i en vanskelig høyrekurve, føk gjennom sikkerhetsnettet og ut i skogen. Livet hans er ikke i fare, men han er lam fra brystet og ned.Foto: LAURENT GILLIERON/AP
Hele Norges coronakart