MODIG: Her har Wayne Rooney nettopp klasket til seg selv i ansiktet, for å etterligne fotballskoen sir Alex Ferguson sparket i ansiktet på David Beckham. Bildegrab: YouTube
MODIG: Her har Wayne Rooney nettopp klasket til seg selv i ansiktet, for å etterligne fotballskoen sir Alex Ferguson sparket i ansiktet på David Beckham. Bildegrab: YouTubeVis mer

- Dette skal du betale dyrt for!

Kreativ Rooney gjenskapte Fergusons angrep på Beckham.

• Se seansen på YouTube

(Dagbladet): - Slutt å tøyse, vi vil ha motstand! Det kan ikke være sant?

Slik var sir Alex Fergusons spydige reaksjon da han fikk vite at Wayne Rooney var invitert med på quizlaget til Ryan Giggs og Johnny Evans, til Manchester Uniteds tradisjonelle juleduell.

Ferguson og Giggs har vært kapteiner for hvert sitt tremannslag noen år, og i fjor gjorde skottens lag kort prosess med Giggs, Gary Neville og Michael Carrick.

- De var håpløse! lød attesten fra Ferguson.

LO AV ROONEY: Giggs og Evans gjettet raskt riktig navn på filmen etter Rooneys stunt. Bildegrab: Youtube
LO AV ROONEY: Giggs og Evans gjettet raskt riktig navn på filmen etter Rooneys stunt. Bildegrab: Youtube Vis mer

Men kanskje hadde han undervurdert Rooney denne gang:

United-spissen viste nemlig stor kreativitet da han måtte mime filmtittelen «Bend it like Beckham» til sine to lagkamerater - og ikke så rent lite vågemot.

Etter en vanskelig start, der Rooney skrev tallet «7» i lufta og lot som han kjemmet håret bakover uten å høste den store responsen fra Evans og Giggs, tok han en råsjans.

Først pekte han bort mot Ferguson, så simulerte han et spark og klasket seg selv i panna, som om han nettopp var blitt truffet av noe.

Det hele var selvfølgelig en referanse til episoden der United-manageren sparket skoen til Ole Gunnar Solskjær i ansiktet på David Beckham, etter et hjemmetap mot Arsenal. Beckham reagerte med raseri, og måtte holdes tilbake av lagkamerater for ikke å gå rett i strupen på Ferguson. Ikke lenge etterpå ble han solgt til Real Madrid.

BLE RASENDE: David Beckham måtte stanses fra å gå løs på Ferguson etter å ha fått Solskjærs sko over øyet. Her er han noen dager etter hendelsen, i april 2003. Foto:  REUTERS/Ian Hodgson
BLE RASENDE: David Beckham måtte stanses fra å gå løs på Ferguson etter å ha fått Solskjærs sko over øyet. Her er han noen dager etter hendelsen, i april 2003. Foto: REUTERS/Ian Hodgson Vis mer

Rooney gliste bredt mens han gjenskapte det berømte øyeblikket, og Giggs og Evans trengte ikke lang tid på å gjette riktig svar.

Ferguson greide heller ikke å holde tilbake smilet, men varslet med glimt i øyet at stuntet kom til å bli kostbart for Rooney.

- Dette skal du få betale for, sa han.

Quizmaster Clare Balding var den som lo høyest av alle, og på Twitter røper hun at Rooney faktisk var sitt lags bestemann.

- For ordens skyld: Wayne Rooney var stjerna på laget. Veldig kjapp, veldig morsom og sammen med Evans & Giggs - uslåelig, skriver hun på Twitter.

UNDERVURDERTE ROONEY?: Ferguson lo av at Rooney skulle være med på quizlaget, men det var United-spissen som lo sist og best. Eller...? Foto: REUTERS/Eddie Keogh
UNDERVURDERTE ROONEY?: Ferguson lo av at Rooney skulle være med på quizlaget, men det var United-spissen som lo sist og best. Eller...? Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

United-spissen selv fortalte Balding at han aldri hadde deltatt i noen mimelek før, men suksessen i «The Big United Quiz» ga muligens mersmak.