Dette skal gi Terry karantene

Benitez sinna igjen.

(Dagbladet.no): Liverpool-sjef Rafa Benitez gikk onsdag kraftig ut mot ligaen, han mener klubben fra Anfield motarbeides jevnlig.

I dag tar Benitez for seg presset på dommere i kamper. Liverpool-manageren mener videoopptak bør brukes til å slå hardt ned på spillere som jager de svartkledde på banen.

Utspillet er nok motivert av Rob Styles beslutning om å gi straffe til Chelsea på Anfield søndag, etter at blant annet kaptein John Terry var frampå og påvirket mannen i svart.

Spanieren mener slike episoder skal straffes med tre kampers karantene.

Store navn presset

- Du ser at mange lag holder på sånn. Da jeg kikket på videoen av søndagskampen, så jeg at dommeren ble satt i en vanskelig situasjon. Han var under press hele tida, fra store navn.

- Da er det vanskelig for en person å være rolig og gjøre ting riktig. Hvis du bruker video, slik at spillerne vet at de kan suspensjon blir det bedre. Da blir spillerne mer forsiktige, sier Benitez til Daily Telegraph.

Benitez mener Premier League-klubbene ble enige i sommer om at dommerne skal skånes underveis i kampene. Det løftet holdt ikke lenge, og søndag kostet dommeren Liverpool to poeng.

BØR SUSPENDERES: Scener som dette vil Liverpool-sjef Rafa Benitez ha vekk fra fotballen, ved trusler om suspensjon. Foto: Scanpix/Reuters
BØR SUSPENDERES: Scener som dette vil Liverpool-sjef Rafa Benitez ha vekk fra fotballen, ved trusler om suspensjon. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Jeg ble overrasket, fordi så mange spillere gjør det. Slik har det vært i tre år nå, sier Benitez.

Benitez nevner ikke navn, men det er ingen tvil om at Terry irriterte ham mest søndag. Dommer Styles ble suspendert på grunn av den urettmessige straffen, men i Liverpool er han tilgitt.

Ba om unnskyldning

- Jeg har ingen problemer med ham. Jeg forstår at dommere kan gjøre feil. Han ba om unnskyldning og det er OK, sier Benitez.

Selv ber Benitez sine spillere om respektere fløyteblåserne.

- Vi ønsker å hjelpe dommerne til å handle rett, og ønsker ikke å presse dem, sier manageren.

Dette skal gi Terry karantene
PROTESTER: Styles straffespark førte til stor misnøye hos Liverpool-gjengen søndag.