HJELPEMIDDEL: Landslagskaptein Trine Rønning og Solveig Gulbrandsen mener de kommer i bedre form og får mer motivasjon av å bruke pulsklokker på hver eneste treningsøkt.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HJELPEMIDDEL: Landslagskaptein Trine Rønning og Solveig Gulbrandsen mener de kommer i bedre form og får mer motivasjon av å bruke pulsklokker på hver eneste treningsøkt. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Dette skal hjelpe profilene i VM-form: - Vi er nerder

Landslagets veteraner.

BÆRUM (Dagbladet): Pulsklokker skal bidra til bedre form og motivere veteranene Solveig Gulbrandsen (34) og Trine Rønning (32) før sommerens fotball-VM.

- Vi er nerder, sier Norge-kaptein Trine Rønning til Dagbladet og viser fram den hvite pulsklokka.

Den nye landslagskapteinen og Solveig Gulbrandsen har en helt egen interesse for detaljer og informasjon om treningen de legger ned.

Etter landslagets treningsøkt i Telenor Arena i Bærum i går ettermiddag viste de fram klokkene til hverandre og delte informasjonen.

Opptatt av puls - Klokka hjelper meg veldig. Jeg bruker den til hver trening og er spesielt opptatt av puls. Jeg finner ut hvor tøff økta har vært og finner ut hvor mye jeg får ut av hver trening, sier Gulbrandsen.

Veteranen er nylig tilbake fra comeback — og føler formen er fin før fotball-VM i Canada i juni.

For å få maksimalt ut av treningshverdagen er pulsklokka blitt en viktig del. Både Gulbrandsen og Rønning er to av et fåtall som sverger til hjelpemiddelet.

- Vi er mer nerder enn de andre. Vi er faktisk veldig nerdete. Her ser vi hvilken intensitet vi har på treninger og hvilken «treningssone» vi er i. Jo lavere sone du er i, desto lavere er intensiteten på treninga, sier Rønning.

- Er det viktig for treninga?

- Nei, egentlig ikke. Det er bare fordi vi er nysgjerrig og det er en ekstra motivasjon for å yte best mulig, sier Rønning.

Solveig Gulbrandsen er av en litt annen oppfatning.

- Det er nyttig for å vite hvor mye kroppen tåler. Her finner jeg hvilken sone jeg ligger i. Er jeg i sone fire så har jeg hatt en god og hard økt. Ved å bruke klokka vet jeg om jeg kan ta det rolig i helga — eller at jeg må ha ekstratrening, sier Gulbrandsen.

Comeback Gulbrandsen la egentlig opp etter EM-sølvet for to år siden — men varslet comeback på landslaget i desember.

PÅ TRENING. Solveig Gulbrandsen og resten av landslaget på samling i Oslo-området denne uka. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PÅ TRENING. Solveig Gulbrandsen og resten av landslaget på samling i Oslo-området denne uka. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Det er mange grunner til at jeg kom tilbake. Jeg merket i Stabæk på slutten av forrige sesong at det ikke var så lang vei tilbake. Jeg skjønte at jeg hadde en mulighet til å være med i VM og ettersom det var skader på viktige spillere, så benyttet jeg sjansen til å si at jeg kan bidra, sier hun.

Lyon-proff Ada Hegerberg (19) bare smiler da Dagbladet spør om hun gjør som veteranene.

- He-he, jeg bruker det ikke. Jeg vet egentlig ikke helt hvorfor de er så interessert i det, men de måler hvertfall pulsen. Jeg vet at det er noen på laget som bruker det, sier Hegerberg.

Vil ha revansj Både 34-åringen og Rønning misset på straffespark i 0-1-tapet mot Tyskland i EM-finalen sommeren 2013. I VM om fire måneder møter de tyskerne i gruppespillet.

Da vil nerdene ha hevn.

- Det var en tung dag og ingenting hadde smakt bedre enn å slå dem, sier Rønning.

- Tyskland er alltid gode, men vi vet vi kan slå alle på en god dag, sier Gulbrandsen.

Fotball-VM spilles fra 6. juni og Norge er i gruppe med Tyskland, Thailand og Elfenbenskysten.

TALENT:. Ada Hegerberg.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TALENT:. Ada Hegerberg. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer