- Dette skal ikke forandre oss

Liv Grete Skjelbreid Poirée (29) ble VMs dronning og ektemannen Raphael ble VMs konge. Men nedlasset av medaljer forsikrer de at suksessen ikke kommer til å forandre dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERHOF (Dagbladet): - Jeg håper verden fortsetter å være den samme som den var for oss før dette mesterskapet. Dette skal ikke forandre oss, vi skal alltids klare å jekke hverandre ned. Men jeg håper også at andre heller ikke begynner å se annerledes på oss. Vi er fortsatt bare Liv Grete og Raphael, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet.

Liv Grete kan skilte med fire gull på fem øvelser. Raphael vant sitt tredje gull på fellesstarten i går. Og har én sølv og én bronse fra tidligere i mesterskapet.

Sju gull, én sølv og én bronse er beholdningen etter totalt ti VM-starter i Poirée-familien.

- Vil aldri skje igjen

Dagbladet traff dem på Hotel Oberland i går kveld, der de var i ferd med å pakke sammen sakene etter tidenes familie-mesterskap. Det krever sterke nakker å bære ni medaljer.

- Noe liknende vil aldri skje igjen. Vi har selv problemer med å fortstå hvor vilt dette er, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

- Hvordan er det mulig å dominere så til de grader?

- Jeg tør ta sjanser og gjøre ting som andre ikke gjør. Det er litt sånn tut og kjør med meg, og derfor havner jeg på toppen også. Og jeg storkoser meg med det jeg gjør. Det er viktig for meg å få vist hvem jeg er, sier Liv Grete.

På pressekonferansen etter VM-gullet på fellesstarten i går gjentok Raphael for n'te gang at Liv Grete er årsaken til hans egen suksess.

- Når du har en kone som Liv, må jeg bare være god. Hun er sjefen og viser meg veien.

- Hvis Liv Grete er hele hemmeligheten til at du er så suveren, frykter du kanskje at noen av konkurrentene vil prøve å kapre henne fra deg?

- He, he. Nei, ingen kan ta Liv fra meg. Vi er avhengige av hverandre. Liv er vannet. Jeg er ilden, smiler Raphael lurt.

Rolig uke

Etter den siste stående serien snudde han seg og vinket til publikum, før han gikk løs på æresrunden inn til mål.

- Det kom fra hjertet. Jeg ville vise folk hvor glad jeg var. Det har vært et perfekt VM, smiler Raphael.

I dag reiser gullparet hjem til Hålandsdalen. Der skal det være ro og fred i heimen.

- Vi kommer nok ikke til å stille opp på noe denne uka. Nå skal vi samle oss etter VM og kose oss med Emma. Neste mandag reiser vi til verdenscupløpene i USA. Jeg har veldig lyst til å avslutte sesongen bra, sier Liv Grete.

Det blir 14 dager uten Emma, men Liv Grete har allerede sikret seg en åpen billett hjem i tilfelle savnet etter datteren blir for stort.

- Om jeg ikke klarer å holde fokus på det jeg skal gjøre, er det bare å reise hjem.

Ett OL til

Torino-OL i 2006 er det store målet som blinker der framme. VM-grossistene har foreløpig ingen OL-gull, og lekene om ganske nøyaktig to år blir deres siste sjanse til å kunne kalle seg olympiske mestrer.

- Vi har veldig lyst på OL-gull. Det ville vært prikken over i-en. Men det vil ikke være noe nederlag om vi ikke klarer det, etter den karrieren vi uansett har hatt, sier Liv Grete.

Ekteparet var i går kveld veldig tydelige på at OL i Vancouver kommer til å gå av stabelen uten familien Poirée.

- Etter Torino-OL har vi lyst på et barn til, og jeg kommer nok helt sikkert til å legge opp etter unge nummer to, sier Liv Grete.

Da vil også Raphael henge fra seg rifle og ski.

- Etter Torino-OL blir det én eller to sesonger til. Så er det slutt. Jeg kommer ikke til å fortsette uten Liv Grete.

Framtida etter skiskyting har paret foreløpig ikke viet mange tanker.

- Men jeg er ikke bekymra for framtida. Jeg skal alltids klare å finne på noe sprell, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

TRIVES SAMMEN: </B> Med ni VM-medaljer fra Oberhof var Liv Grete Skjelbreid Poirée og ektemann Raphael klare til å forlate VM-byen. - Jeg håper verden fortsetter å være den samme som den var for oss før dette mesterskapet, sier Liv Grete.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer