OPPGITT OG SKUFFET: Vålerenga-trener Martin Andresen sier laget som startet mot Tønsberg skulle vært mer enn godt nok til å vinne med flere mål. Men VIF våknet for seint, og tapte 2-3 mot et heroisk 2. divisjonslag. 
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
OPPGITT OG SKUFFET: Vålerenga-trener Martin Andresen sier laget som startet mot Tønsberg skulle vært mer enn godt nok til å vinne med flere mål. Men VIF våknet for seint, og tapte 2-3 mot et heroisk 2. divisjonslag. Foto: Marius Torgersrud / ScanpixVis mer

- Dette skal ikke skje

Andresen langt nede etter cup-exit mot FK Tønsberg

||| FK Tønsberg - Vålerenga 3-2

(Dagbladet): Det hjelper lite å ligge på medaljeplass i Tippeligaen hvis man ikke går maksimalt skjerpet til en kamp.

Det fikk Vålerenga erfare i kveld, da 2. divisjonslaget Tønsberg rystet gjestene fra Oslo gjennom å gå til pause med sensasjonelle 3-0.

Tidligere VIF-spiller Espen Næss Lund åpnet scoringsballet etter 21 minutter med et smart frispark i korthjørnet, Christian Østli doblet med en vakker stupheading før Næss Lund sørget for tremålsledelse på et straffespark som aldri burde vært gitt.

Det hjalp ikke at Vålerenga skjerpet seg etter pause, reduserte to ganger og hadde en halvtime på seg til å få utlikningen.

Fire minutter på overtid kunne Tønsberg-spillerne og et ekstatisk hjemmepublikum slippe jubelen løs.

I den andre enden av humørskalaen var Vålerenga-trener Martin Andresen.

- Nå er det viktig å ha fokus på riktig sted, selv om vi naturlig nok er utrolig skuffa over å ha blitt slått ut av et 2. divisjonslag. Det skal ikke skje, sier Andresen til klubbens egen hjemmeside.

Skeptisk til innstillingen
I likhet med mange av de andre tippeligatrenerne kjørte han et reservepreget mannskap fra start.

Tålmodigheten var imidlertid oppbrukt etter de første 45 minuttene, og da lagene kom på banen igjen etter pause, var det med tre nye VIF-spillere på banen:

Luton Shelton, Adnan Haidar og Kristian Brix gikk ut, mens Mohammed Abdellaoue, Mohammed Fellah og Freddy dos Santos kom inn.

Moa scoret et fantastisk reduseringsmål da han banket ballen i krysset fra 20 meter, mens dos Santos to minutter senere stanget inn ytterligere en redusering.

TAR IKKE AV: Tønsberg-trener Tor Thodesen, her fra tida som Sandefjord-trener. 
Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX
TAR IKKE AV: Tønsberg-trener Tor Thodesen, her fra tida som Sandefjord-trener. Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer

Andresen mener det ikke skulle vært nødvendig å ha spillere som Moa på banen for å slå 2. divisjonslaget.

- Prestasjonen i dag er selvfølgelig ikke god nok. Laget vi stilte med i dag skal være mer enn gode nok til å slå Tønsberg med flere mål, sier VIF-treneren.

Og spør seg i stedet om det var noe galt med innstillingen til VIF-gutta:

- Det kan i hvert fall se slik ut før pause. Vi var veldig dårlige i førsteomgang. Det kom seg litt i andreomgang, men vi var ikke gode nok da heller, sier han.

- Vi vant fortjent
Tønsberg-trener Tor Thodesen, med en fortid i Brann og Sandefjord, er klar på at 2. divisjonslaget vant fortjent.

- Jeg føler det sånn. Vi var litt heldig med det tredje målet (hands på utsiden av 16-meteren ble trukket innenfor), men samtidig var Vålerenga heldig som slapp utvisning der. I første omgang har vi trøkk på dem og skaper sjanser, sier han til Dagbladet.

- Måtte du klype deg litt i armen da dere ledet 3-0?

- Jeg var så fokusert da, og visste at det ikke var over. Det var selvfølgelig lite gunstig at de fikk to mål så kjapt i 2. omgang, men de hadde ikke skapt noe fram til da.

- Hvordan rangerer du dette i din trenerkarriere?

- Jeg er dårlig på historikk, jeg lever i nuet. Jeg gleder meg veldig til i kveld, og skal ikke ta av mer enn at jeg er fullt fokusert på seriematchen mot Ålgard til helga, sier han, og minner om at det viktigste for FK Tønsberg i år er å rykke opp til Adeccoligaen, sier Thodesen.