Dette skal Norge bli bedre på før EM

Marit Breivik forklarer.

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): De norske jentene nekter å ta av tross kjempeopphentingen og tremålsseier mot regjerende verdensmester Russland i går kveld.

- Vi fikk vist at vi er gode, men vi skal komme oss ned på jorda igjen, sier Else-Marthe Sørlie Lybekk til Dagbladet.no.

Hun har vært strålende i sitt landslagscomeback.

- Vi setter oss i respekt med en sånn seier, men når EM starter betyr ikke den kampen så mye, sier hun.

- Bra det har svingt litt

Selv om Norge nå har spilt sju kamper på rad som alle har endt med seire, har landslaget fortsatt en del å gå på.

I de siste kampene har det faktisk gått litt opp og ned, selv om alle har endt med seire.

- Det viktigste vi kan ta med oss fra Møbelringen Cup er at vi vinner kamper selv om det svinger litt i perioder, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.no.

VÅKNET ETTER PAUSE: Norge og Gro Hammerseng spilte tidvis strålende i helga, men spillet har også variert litt. Det synes Gro bare er bra. Foto: TORBJØRN GRØNNING
VÅKNET ETTER PAUSE: Norge og Gro Hammerseng spilte tidvis strålende i helga, men spillet har også variert litt. Det synes Gro bare er bra. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

- Hva kan dere lære av det?

- Det er egentlig bare bra at det har svingt litt. For det vil det garantert gjøre i et mesterskap også, og da får vi trening i at det stanger litt. Vi har vist stor lagmoral i denne turneringen.

Breiviks forbedringsplan

Marit Breivik peker på flere ting som Norge må være bedre på i EM.

• Etablert angrepsspill.

Norge har kontret motstanderne i senk, men i løpet av et mesterskap må også det etablerte angrepsspillet sitte.

- Vi må få større flyt og bedre rytme i angrepet, hvor vi er disiplinerte og gjør hverandre gode. Dette samspillet skal vi terpe på, sier Breivik.

• Skytterne må i gang.

Dette skal Norge bli bedre på før EM

Norge har gode skyttere på bakspillerplass, men disse har bare vekselsvis vist seg fram i det siste. Selv skytterne har scoret mest på kontringer.

- Vi må også skape en større skuddtrussel. Målet er å få med blant annet Kristine (Lunde) mer etter hvert.

• Mer kantspill.

Vingene blir for ofte neglisjert i selve spillet, bortsett fra kontringene.

- Det er viktig at vi ruller helt ut til kant i etablert angrep, for vi har skuddsterke spillere med god spenst.Når disse tingene kommer i gang, i tillegg til at tekniske feil reduseres, da blir Norge vanskelige å slå i.

Er i EM-rute

Spillerne er helt på linje med landslagssjefen når Dagbladet.no spør dem om hvilke områder de må jobbe mest med foran EM, som starter i Göteborg torsdag om en drøy uke.

- Vi har mest å hente i etablert angrep, sier Karoline Dyhre Breivang.

Da hun kom inn mot Russland i Håkons Hall, fikk Norge mer dreis på nettopp dette. Slikt må sitte fra start i mesterskapet.

Nå kan det nesten høres ut som Norge ikke er i EM-rute i det hele tatt. Det stemmer selvfølgelig ikke.

Norge er akkurat så gode som de skal være før mesterskapet - det må jo være rom for stigning utover i turneringen også.

• Din kommentar: Tror du på norsk EM-gull etter seieren mot russerne?

KONTRINGSSTERKE: Kari Mette Johansen og de andre hurtigtogene har kontret inn masse mål, men Marit Breivik ønsker seg mer kantspill.
VIL HA I GANG SKYTTERNE: Marit Breivik sier at planen er å involvere spillere som Kristine Lunde mer, slik at Norge scorer på flere mål fra ni meter.
I SLAG: Karoline Dyhre Breivang spilte en praktkamp da hun kom inn mot Russland. Men før dette slet Norge i etablert angrep.