Dette skal Start unngå i år

Mons Ivar Mjelde bruker Branns gulloppskrift i Start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÅLESUND (Dagbladet): Selv om terminlisten ikke tilsa det, har Start kopiert fjorårets gode sesongstart.

Etter å ha spilt tre av fire kamper på bortebane og møtt tre av fjorårets topp 4-lag, har Start imponert stort.

- Det er kun Rosenborg vi ikke har møtt av fjorårets fire beste lag. Jeg har kjempestor tro på dette Start-laget, mener Zlatko Tripic.

Har lært av fjoråret Selv om sesongstarten har vært god, er det ingen garantier for at neste del av sesongen blir av samme format.

For også i fjor eksploderte Mons Ivar Mjeldes menn ut av startblokkene. Det endte i en skikkelig kollaps.

Den erfaringen kan bli avgjørende i år.

- Vi lærte mye av det som skjedde i fjor. Nettopp den lærdommen tror jeg kommer til å gjøre at vi ikke kollapser igjen. Vi har evaluert fjorårskollapsen grundig. Vi har gjort beviste grep og fått en bredere og mer konkurransedyktig stall, sier Mjelde.

- I fjor brukte vi kun 17 spillere totalt. Nå kan vi rotere i en helt annen grad. Vi har spillere på benken som kan komme inn å snu kampbildet. Bare se på Ernest Assante mot AaFK, fortsetter Start-treneren.

Medgangsbølge Start reddet Tippeliga-kontrakten med en glimrende høstsesong. Siden har Start surfet på en medgangsbølge.

- I de siste ti kampene i fjor høst var kun Strømsgodset bedre enn oss. Vi har vært gode i vinter, og vi har vært gode i vår. Det er ingenting som tilsier at vi skal kollapse eller få disse enorme svingningene som vi hadde i fjor,  mener Mjelde.

Også Start-kaptein Håkon Opdal tror at 2014 vil bli langt bedre enn 2013.

- Tatt i betraktning av hvordan det gikk i fjor, kan vi ikke ta av helt ennå. Samtidig føler jeg at vi spiller bedre fotball og fremstår som mer solide i år, sier Start-kapteinen.

Bruker Brann-oppskriften I Brann bygde Mjelde "stein på stein". Sluttresultatet ble et gullag.

Nå håper han at han kan få til noe lignende i Start.

- Det er jo det som er drømmen og målet. Samtidig er det helt andre ressurser i Brann, så det blir vanskelig å sammenligne. Men jeg har tatt med meg mange av samme tankene. Grunnfilosofien er den samme i Start som i Brann, forklarer han.

Symbiose mellom Mjelde og Opdal Blant annet har Mjelde tatt med seg sin trofaste tjener, Håkon Opdal.

Det var Mjelde som ga Opdal tillit i Brann, noe som gjorde sisteskansen til landslagskeeper.

Etter noen tunge år har Mjelde igjen fått fart på Opdals karriere - men nå i Start.

- Vi står for mange av de samme tankene og verdiene. Jeg tror på det han står for som trener, og han liker meg som keeper. Samspillet er godt, forteller Opdal.

Ser likhetstrekk til Brann til grunnlag Gleden er gjensidig.

- Håkon er en ledertype. Det er godt å ha en slik type i stallen, sier Mjelde.

Sammen håper de å bygge de samme steinene som de gjorde i Brann.

- Jeg ser absolutt likhetstrekk. Vi har noe spennende på gang i Start, tror Opdal.

HAR EVALUERT: Start åpnet sesongen forrykende i fjor, men gikk på en smell, før de reiste seg på høsten. I år tror og håper Mons Ivar Mjelde at hans elever skal være gode gjennom hele sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HAR EVALUERT: Start åpnet sesongen forrykende i fjor, men gikk på en smell, før de reiste seg på høsten. I år tror og håper Mons Ivar Mjelde at hans elever skal være gode gjennom hele sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer