Jon Hartvig Børrestad og Jan-Henrik Børslid

Dette skal TV 2-profilene nå

Over flere år satte de sitt fotavtrykk på TV 2 sine Premier League-sendinger. Til Dagbladet forteller Jon Hartvig Børrestad og Jan-Henrik Børslid om minnene, den harde jobben som ligger bak, og om tiden framover.

TV-FJES: TV 2s programleder og reporter, Jon Hartvig Børrestad, forteller om hvordan det har vært å dekke Premier League i over ti år. Foto: Daniel Sannum Lauten, TV 2
TV-FJES: TV 2s programleder og reporter, Jon Hartvig Børrestad, forteller om hvordan det har vært å dekke Premier League i over ti år. Foto: Daniel Sannum Lauten, TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er selvfølgelig rart, det blir et tomrom. Samtidig blir det fantastisk å slippe å jobbe et halvt døgn hver lørdag og søndag. Det er en maraton på mange måter, sier den mangeårige Premier League-programlederen, Jon Hartvig Børrestad, til Dagbladet.

Den energifulle drammenseren svarer på spørsmålet om hvordan det er å ikke lenger jobbe i et mediehus som har rettighetene på engelsk fotball.

Jan-Henrik Børslid er enig med sin kollega, og forteller at det er mer jobb enn det kanskje ser ut som fra sofakroken i de norske hjem.

- Utenifra kan det se glamorøst ut, men jeg tror ikke folk vet hvor mye jobb det er. Det er krevende. Jeg tror jeg har jobbet 30 helger hvert år, de siste 12 åra, sier Børslid.

De begge understreker at dekningen av Premier League har vært et eventyr, og at de hver dag har gledet seg til å dra på jobb.

Forrige sesong var som kjent siste sesong med Premier League på TV 2. Den nye rettighetshaveren Viaplay er allerede i full gang med å følge Erling Braut Haaland og co. på balløya.

PROFIL: Programleder og reporter i TV 2, Jan-Henrik Børslid. Foto: Daniel Sannum Lauten, TV 2
PROFIL: Programleder og reporter i TV 2, Jan-Henrik Børslid. Foto: Daniel Sannum Lauten, TV 2 Vis mer

- En barndomshelt

Børrestad karakteriserer de siste tolv åra som en karrieredefinerende epoke for hans egen del.

- Jeg var så heldig å få være programleder da vi tok over i 2010. Vegard Jansen Hagen (sportsredaktør i TV 2) ga meg tillit i å være Premier League-tryne utad. Det ble et nytt steg i min karriere. Jeg gikk fra å lese sportsnyheter til å kunne få sette stempelet på noe, og utvikle meg som programleder. Det har vært noen fantastiske øyeblikk.

Å peke ut de største høydepunktene synes Børrestad er en vanskelig nøtt, men han trekker fram Sergio Agueros dramatiske overtidsmål som sikret Manchester City ligatittelen i 2012 som en rosin i pølsa. Når det gjelder minneverdige besøk av profiler og legender, i det etter hvert velkjente studioet på Media City i Bergen, er ikke oppgaven like vanskelig.

- Paul Gascoigne i studio var helt utrolig. Han var en barndomshelt for meg. Selv om det ikke alltid var like lett å forstå hva han sa, så hadde han en stjernestatus og aura som var fantastisk. Det kommer jeg aldri til å glemme.

Børslid trekker fram en seanse på indre bane på Old Trafford med en ganske så kjent Manchester United-legende.

- Vi hadde med Gary Neville på Old Trafford forrige sesong hvor plukket fra hverandre alt som var galt i Manchester United. Han kunne snakke inngående om alt som skjedde i klubben. Det var kult å være med på.

- Venner for livet

Men én ting har vært viktigere enn alt for den karismatiske bergenseren.

- Det viktigste for meg har vært å gå jobb og treffe kollegaene mine som jeg elsker å henge med. Du skal være glad i de folka når man bruker så mye tid sammen. Jeg har alltid gledet meg til å gå på jobb. Det har vært en ære.

Børrestad er enig.

- Det er venner for livet, det er jo det. Jeg lurer på om det var meg, Morten Langli, Erik Thorstvedt og Trevor Morley som satt i studio på første sending i 2010. Det er de fineste folka man kan tenke seg som kollegaer. Det er en fantastisk gjeng, både foran og bak kamera.

- Var det aktuelt for deg å melde overgang til Viaplay?

- Det kunne kanskje vært en mulighet, men med familielivet og jobben jeg har i TV 2 i Bergen hadde det nok blitt vanskelig, svarer Børrestad.

- Har du fulgt med på de første sendingene til Viaplay?

- Jada, det har jeg gjort. Jeg synes de gjør det fint. Det er jo alltid sånn at seervaner er vonde å vende. Folk vil savne det som har vært. Det merket vi selv når vi overtok i 2010. Vi fikk huden full, sier Børrestad.

SKIVEBOM: Skeid-spiller Jakob Napoleon Romsaas har tatt OBOS-ligaen med storm, men i kampen mot Åsane gikk ikke alt på skinner. Video: Fotball Media / Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Skal dekke norsk fotball

Etter å ha loset det norske folk gjennom utallige Premier League-runder i årrekke, venter nå nye utfordringer for duoen. TV 2 har blant annet sikret seg rettighetene til Eliteserien fra 2023 til 2028. Der blir de to programlederne sentrale.

- Min store passion er norsk fotball, så det er ikke en så stor overgang, for å være ærlig. Jeg føler meg heldig og privilegert som får være med videre. Jeg gleder meg til å jobbe med Eliteserien igjen, sier Børslid, som jobbet med norsk fotball i åra før han havnet i Premier League-studioet.

STJERNETRIO:Solveig Gulbrandsen (f.v.), Jan-Henrik Børslid og Endre Olav Osnes var noen av dem som dekket kvinnenes fotball-EM i 2022 for TV 2. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK/TV 2
STJERNETRIO:Solveig Gulbrandsen (f.v.), Jan-Henrik Børslid og Endre Olav Osnes var noen av dem som dekket kvinnenes fotball-EM i 2022 for TV 2. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK/TV 2 Vis mer

Han forteller at han allerede er i gang med å forberede seg til de tar over rettighetene til Eliteserien, og håper han, sammen med TV 2, kan gi norsk fotball et løft.

- Jeg synes norsk fotball har vært litt lite synlig. Det er ikke noe kritikk av dem som har jobbet med det de siste åra, men når TV 2 trykker på den store røde knappen, er det noe som skjer. Vi har en enormt repertoar når det kommer til å dekke fotball.

- Det blir gøy å få sving på norsk fotball igjen. Det har ligget litt brakk siden TV 2 hadde det sist gang, legger Børrestad til.

I tillegg til norsk fotball, blir de to TV 2-gutta å se på en skjermen i andre sammenhenger.

- Det blir ikke mangel på ting å gjøre, humrer Børrestad.

- Det er Champions League, landskamper og mesterskap i vente, i tillegg til Eliteserien. Det blir enormt gøy, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer