Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette skaper usikkerhet før herrestafetten i morgen

Nå må det jobbes på spreng, sier ekspert.

SKUFFET: De norske langrennsjentene gikk inn til en skuffende femteplass på stafetten i dag. En smørebom satte stopper for et godt resultat. - Med gode ski er jentene i god nok form til å ta gull, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
SKUFFET: De norske langrennsjentene gikk inn til en skuffende femteplass på stafetten i dag. En smørebom satte stopper for et godt resultat. - Med gode ski er jentene i god nok form til å ta gull, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kort tid etter at de norske langrennjentene kom i mål til en skuffende femteplass i OL-stafetten, var dommen klar:

Vi hadde stått overfor en skikkelig smørebom.

- Sånn det ser ut i dag var det en smørekrise. Vi sender jo ikke ut jentene med vilje med dårlige ski. Vi vil de skal være nummer en, men i dag lykkes vi ikke. Det må vi beklage både overfor jentene og de som sitter hjemme. Det er ikke bra, konkluderte landslagssjef Trond Nystad overfor TV2.

- Jeg synes synd på jentene i dag. Det var fælt å se på, sa TV2-eksperten Fredrik Aukland.

- Sensasjon NRKs ekspertkommentator, Torgeir Bjørn, er enig.

- Skiene er den viktigste årsaken til at det gikk såpass dårlig. De hadde dårlig gli på alle etappene. Jeg tror de er i god form, kanskje ikke sitt beste, men gode nok til å ta gull på stafetten, sier han til Dagbladet.

KRISEMØTE? Her er de norske smørerne i samtale etter stafett-fiaskoen. Noe må gjøres før herrenes stafett i morgen, mener NRK-ekspert Torgeir Bjørn.
KRISEMØTE? Her er de norske smørerne i samtale etter stafett-fiaskoen. Noe må gjøres før herrenes stafett i morgen, mener NRK-ekspert Torgeir Bjørn. Vis mer

Han tror det norske smøreteamet kommer til å jobbe på spreng før herrestafetten i morgen.

- Dette skaper usikkerhet før herrestafetten i morgen. De må finne på noe nytt raskt. Det blir nok ikke mye søvn på smøreateamet i natt, der blir det antakelig kontinuerlig jobbing. De vil gjøre alt de kan, sier Bjørn.

- Hvor sjokkert er du over at Norge ikke klarte å ta medalje i dag?

- Det er intet mindre enn en sensasjon. Var det ett gull jeg var sikker på før OL, så var det i kvinnestafetten.

Kalla tremilsfavoritt Charlotte Kalla har vist imponerende form så langt i OL. Nå er hun også storfavoritt før tremila går neste lørdag.

- Vi har aldri sett en mer komplett Kalla, konkluderer Bjørn.

SKUFFET: De norske langrennsjentene gikk inn til en skuffende femteplass på stafetten i dag. En smørebom satte stopper for et godt resultat. - Med gode ski er jentene i god nok form til å ta gull, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.
SKUFFET: De norske langrennsjentene gikk inn til en skuffende femteplass på stafetten i dag. En smørebom satte stopper for et godt resultat. - Med gode ski er jentene i god nok form til å ta gull, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn. Vis mer

- Hun gikk bra på 15 km med skibytte og i klassiskløpet. Kalla er i toppform, og det svenske smøreteamet virker å ha god kontroll på skiene. Sånn jeg ser det nå, er Kalla blant de største favorittene på tremila.

- Tror du de norske jentene vil klare å reise seg?

- Da må de få tilsvarende gode ski som i første øvelse, og jeg tror det blir en tøff kamp mellom Bjørgen, Kalla og Johaug. Særlig Johaug er favoritt. Tremila var på forhånd distansen hennes.

Ser framover Therese Johaug tenker at det norske stafettlaget bare har godt av å få en opplevelse som dette. Hun lover at de vil komme sterkere tilbake.

- Vi lar oss ikke trekke ned av dete. Vi vet hva vi er gode for og hvor bra vi har gjort det før. Kanskje vi bare har godt av dette. Da kommer vi mer skjerpa og mer fokusert til neste skirenn, sier hun til TV2.

Også Marit Bjørgen vender blikket framover.

- Vi må bare holde trykket oppe og jobbe og stå på videre. Det er fortsatt noen renn igjen, og vi har muligheter. Vi har plukka noen medlajer, og det er fortsatt muligheter. Vi må legge ting bak oss og se framover, sier hun til TV2.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!