Tiger Woods:

Dette skjedde: Krasjet i 120 km/t

Den endelige rapporten om Tiger Woods (45) bilkrasj har nå kommet. Golfesset skal blant annet ha kjørt godt over fartsgrensen da han krasjet.

BILULYKKE: 23. februar 2021 havnet Tiger Woods i en alvorlig bilulykke. Onsdag 7. april avslørte politiet hva som gikk galt. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En hel idrettsverden har satt spørsmålstegn ved hva som faktisk skjedde den 23. februar da Tiger Woods krasjet sin egen bil og ble fraktet til sykehus med alvorlige skader.

Politiet i Los Angeles uttalte forrige uke at man fortsatt ventet på bekreftelse fra Woods-leieren før de kunne gå ut med ytterligere informasjon.

- En årsak er fastslått, etterforskningen er avsluttet, sa politisjef Alex Villanueva ifølge Sky News, og la til at de nå ventet på klarsignal fra Woods-apparatet.

Nå skal klarsignalet ha kommet, og onsdag kveld kom den endelige rapporten som forteller hva som faktisk skjedde ulykkesdagen den 23. februar.

Dette sier rapporten

Los Angeles-politiet sier dette om ulykkesdagen.

- Farten til Woods skal ha blitt estimert til 120 km/timen da bilen krasjet i treet, forteller politisjef Villanueva først, og legger til at 45-åringen hadde en toppfart på 130 km/t rett før ulykken.

Fartsgrensen på stedet skal ha vært 70 km/timen.

Videre uttalte kaptein i Los Angeles-politiet, James Powers, følgende:

- Det var ingen spor av alkohol eller andre narkotiske stoffer i bilen til Woods.

- Woods skal ha holdt akselerator-pedalen ned med 99 prosent styrke før krasjet.

LYDOPPTAK: Hør det lokale politiet i Los Angeles motta beskjeden om bilulykken til Tiger Woods i hans Genesis GV80 SUV. Vis mer

Powers legger til at de spekulerer i om Woods skal ha tatt feil av pedalene rett før krasjet. Han mener at under panikk kan Woods ha blandet de to pedalene og akselererte istedenfor.

Det har ikke blitt tatt noen blodprøver av golfesset, og heller ikke mobilen har blitt sjekket for å se om den ble brukt da han kjørte.

Politiet påpeker at Woods-leieren har vært veldig samarbeidsvillige under hele prosessen.

Stabilt

Woods helsetilstand skal være stabil. Forrige måned kunne Woods rapportere om at han hadde blitt utskrevet fra sykehus og vendt hjem til Florida.

- Glad for å rapportere at jeg er hjemme og fortsetter min rehabilitering, skrev Woods på Twitter.

Den 23. februar kom meldingen om at golfstjerne Tiger Woods hadde blitt fraktet til sykehuset etter en bilulykke i nærheten av Los Angeles.

Bildene av bilvraket som Woods ble reddet ut av, ble raskt vist på nasjonale medier over hele verden, samtidig som en samlet idrettsverden holdt pusten i håp om at Woods ikke hadde pådratt seg alvorlige skader.

Woods skal blant annet ha pådratt seg kraftige skader i begge ben. Teamet rundt Tiger Woods skrev i en pressemelding at han har fått operert en stang inn i det ene beinet og skruer i fot og ankel som stabiliserer det hele.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer