Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette skjuler seg under Riises bandasje

En datter på hver arm.

NY TATOVERING: John Arne Riise har allerede vært under tatoveringsnåla og foreviget sin nyfødte datters navn og fødselsdato til underarmen. På den andre underarmen har han allerede navnet til eldstedatteren Ariana.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
NY TATOVERING: John Arne Riise har allerede vært under tatoveringsnåla og foreviget sin nyfødte datters navn og fødselsdato til underarmen. På den andre underarmen har han allerede navnet til eldstedatteren Ariana.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Island - Norge direkte i livestudio klokka 20.45.

REYKJAVIK (Dagbladet.no): David Beckham er forbildet til John Arne Riise, og akkurat som engelskmannen har Roma-proffen en svakhet for tatoveringer.

Fra før har han blant annet tatovert navnet til datteren Ariana på høyrearmen — og etter at Riise i forrige måned ble pappa på ny har han vært under nåla igjen.

Under bandasjen han har hatt på venstrearmen denne uka finner man nå navnet «Emma», samt fødselsdatoen 040809.

- Det er for å vise at det er viktigere ting i livet enn fotball. Ariana betyr alt for meg, og nå vet jeg at hun er der hele tida. Når jeg legger meg om kvelden og står opp om morgenen, har Riise tidligere uttalt til VG om tatoveringen på høyre arm.

Sverger til kortermet
I høstkalde Reykjavik har han for øvrig skilt seg ut fra lagkameratene på andre måter også. Mens alle de andre løper rundt i treningsjakker, sverger Riise til kortermet.

- Det er ikke så kaldt, åtte grader, sier Riise.

- De andre er kanskje litt pysete?

- Nei, nei. Men jeg så at Carew begynte med hansker og sånn, og da begynner du å tenke, flirer Riise.

Riise har hatt en litt mindre turbulent oppladning til Island-kampen enn han hadde foran kampen mot Skottland i august, selv om han i går igjen måtte svare på spørsmål om Einar Baardsen.

Varsler offensivt Norge
28-åringen varsler et offensivt Norge fra start i kveld.

- Vi må være kompakte defensivt som vi pleier å være, men offensivt må vi ha det som mot Skottland, med fire, fem løp samtidig i bakrom og mellomrom. Får vi det, blir det vanskelig for Island å forsvare seg, sier han.

Norge har slitt på bortebane i denne kvaliken, og ennå ikke scoret en eneste gang på fremmed gress. Mot Makedonia skapte de bare en sjanse i en kamp som på forhånd ble annonsert som en "må-vinne"-kamp.

- Har dere vært feige på bortebane?

- Jeg synes ikke det. Vi har et litt annet utgangspunkt i denne kampen, her må vi vinne og score mål. Mot Makedonia var det viktig å unngå tap. Men uavgjort holder ikke her nå, sier Riise.

SKILLER SEG UT: Der resten av landslagsspillerne har vært  godt påkledd, skiller John Arne Riise seg ut i kortermet trøye på treningene i Reykjavik. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
SKILLER SEG UT: Der resten av landslagsspillerne har vært godt påkledd, skiller John Arne Riise seg ut i kortermet trøye på treningene i Reykjavik. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling