SLO ALLE: Finn Hågen Krogh vant klassisksprinten i Falun i ettermiddag. Etterpå avslørte han overfor Dagbladet at skovalget kan ha vært helt avgjørende. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix og Pål Marius Tingve / Dagbladet
SLO ALLE: Finn Hågen Krogh vant klassisksprinten i Falun i ettermiddag. Etterpå avslørte han overfor Dagbladet at skovalget kan ha vært helt avgjørende. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix og Pål Marius Tingve / DagbladetVis mer

Dette skotrikset gjorde at Krogh grisebanket konkurrentene i Östersund

Ga støtte i bakkene.

ÖSTERSUND (Dagbladet): Finn Hågen Krogh vant sprinten i Östersund i ettermiddag på overlegent vis etter å ha parkert konkurrentene i både semifinalen og finalen i den omstridte sprintløypa på svensk jord.

Finnmarkingen er normalt sterkest i fristil, men i dag vant han sin aller første klassisksprint i verdenscupen. Etterpå røpet han overfor Dagbladet hva som ga han den nødvendige fordelen i de bratte bakkene i sprintløypa:

Skoene.

Duathlonsko Mens de aller fleste konkurrentene gikk i vanlig klassisksko, valgte Krogh duathlonsko i den tøffe løypa, der det å gå raskt i fiskebein var en forutsetning for å hevde seg i toppen.

Duathlonstøvler er en blanding av vanlige klassiskstøvler og fristilsstøvler, og gir mer bedre støtte rundt anklene.

- Det er klassiskko med bøyla til skøyteskoene. Vanligvis bruker vi den bare i duathlonkonkurransene. Jeg valgte den i dag fordi denne løypa var litt «tricky». I tillegg føler jeg at jeg er litt svak i anklene, og at jeg trengte mer støtte i balansemomentet der, sier Krogh til Dagbladet.

Byttet etter prologen Hurtigtoget ble bare nummer 24 i prologen i formiddag, men han har en god forklaring på hvorfor:

- Jeg gikk prologen i klassisksko, og traff ikke helt, så derfor byttet jeg til duathlonsko. Kanskje det var det som ga meg den nødvendige hjelpen og gjorde utslaget. Jeg tror jeg var den eneste som gikk i de skoene. Det gjorde at jeg kunne ha mer kontroll på skiene, og isteden kunne fokusere på kraft og å gå fort, sier han.

Selv om han vant i dag, kommer ikke Krogh til å gå klassisksprinten i VM i Falun til uka. Det er noe han synes er helt greit.

- Det kan se rart ut, men vi har hatt fire uttaksrenn og jeg var ikke helt på topp i noen av dem. Det er i skøytesprintene jeg har tatt mest poeng, sier Krogh, som nå leder sprintverdenscupen sammenlagt.

DEN LILLE FORSKJELLEN: Her viser Krogh fram duathlonskoene som sikret ham seier i dag. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
DEN LILLE FORSKJELLEN: Her viser Krogh fram duathlonskoene som sikret ham seier i dag. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer