Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette skrev Mjelde i «jukselappen»

Gjorde som Mourinho.

(Dagbladet.no): Brann fikk kjørt seg grundig i 1. omgangen mot Basel i går kveld. Verst gikk det utover bergensernes venstreside, og Ramiro Corrales i særdeleshet.

Mons Ivar Mjelde satte assistenttrener Espen Steffensen i sving med kulepennen, og etter en drøy halvtime måtte løpegutt Thorstein Helstad innom benken for å distribuere «jukselappen» til Petter Vaagan Moen.

Men hva sto på lappen? «Hils Ramiro og si at Martin er på tråden»? Neppe.

- He-he, det var ikke noe hemmelig. Det var direktiver i forhold til hvordan vi hadde blitt enige om å angripe kampen på forhånd. Vi fikk den ikke inn i sporet vårt, og klarte ikke å vende spillet som vi ønsket. Lappen handlet om at hvordan vi kunne komme på sporet, og vende spillet vårt slik at vi fikk utnyttet høyresiden med Erik Huseklepp og Bjørn Dahl, sier Mjelde til Dagbladet.no.

Dikterte assistenten

Lappen var ikke noen umiddelbar braksuksess, ettersom Basel tok ledelsen fem minutter senere.

- Disse lappene er ikke noe du vanligvis driver med?

- Vi har gjort det noen ganger. Når man er på stadion kan det være vanskelig å få ut ting. Da er det veldig OK med korte, klare beskjeder. Vi har gjort det 2-3 ganger i Tippeligaen.

HELSTAD BLE LØPEGUTT: Thorstein Helstad tok ekstrajobb som postmann 33 minutter inn i gårsdagens Brann-kamp mot Basel. Brann ble overkjørt, og Mons Ivar Mjelde håpet lappen til Petter Vaagan Moen kunne bedre på situasjonen. Foto: TV 2
HELSTAD BLE LØPEGUTT: Thorstein Helstad tok ekstrajobb som postmann 33 minutter inn i gårsdagens Brann-kamp mot Basel. Brann ble overkjørt, og Mons Ivar Mjelde håpet lappen til Petter Vaagan Moen kunne bedre på situasjonen. Foto: TV 2 Vis mer

I farten husker Dagbladet.no bare én trener som var utpreget begeistret for å skrive lapper til spillerne sine: Bækkelagets eks-trener Frode Kyvåg.

Mjelde kjenner til én til.

- Chelsea drev med det samme, da Mourinho var manager, sier han.

- Du forfattet lappen selv, eller?

- Det var Steffensen som gjorde det. Men jeg dikterte hva som skulle stå, sier Brann-sjefen.

Har slått tilbake mot kritikken

Gårsdagens 0-1-tap betyr at Brann må vente to uker på resultatet fra Rennes-Dinamo Zagreb, før de vet om de er videre i UEFA-cupen. Nå blir det uansett noen ukers ferie.

- Ja, vi har ferie fra i morgen til 14. januar, tror jeg. Det skal bli godt å få fri og treffe noen andre folk, sier Petter Vaagan Moen, som har hatt bedre dager på jobb enn han hadde onsdag.

Dette skrev Mjelde i «jukselappen»

- Det var en ganske dårlig kamp av oss. Vi sløste bort mange overganger. Det er ikke noen krise å tape 1-0 borte, men potensialet vårt er større enn dette.

- Har det noe med tidspunktet på året å gjøre?

- Det kan det være. Det er uvant for oss å spille på denne tida her. Men vi må jo klare å prestere på denne tida av året også, slik som Rosenborg har klart i flere år.

Han synes det blir for defensivt å si at UEFA-cupen bare skal være læring.

- Ja, det er det, men dette er ikke bare læring. Når vi først er her, har vi jo lyst til å gjøre det bra.

Mons Ivar Mjelde fastslår at laget hans har levert tidenes Brann-sesong, og den norske fotballhøsten er allerede tidenes beste i europacupsammenheng, målt i antall seirer (16).

- For Brann og RBKs del har den vært god, det er ikke smålag vi konkurrerer med. Heldigvis har vi klart oss godt, og slått tilbake mot kritikken tidligere denne sesongen, om at norsk fotball var død i forhold til Europa, sier Mjelde til Dagbladet.no.

<B>HJALP DET?:</B> Til tross for jukselapp tok Basel ledelsen fem minutter før pause.
<B>SKRIVEKYNDIG:</B> José Mourinho.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling