VANT: Thor Hushovd syklet inn til seier på dagens etappe i Tour de France. Foto: Heiko Junge, Scanpix
VANT: Thor Hushovd syklet inn til seier på dagens etappe i Tour de France. Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

- Dette skylder du meg, sa Hushovd til Cancellara

Thor i grønt etter å ha hengt seg på sveitseren han var sint på i går.

||| ARENBERG/OSLO (Dagbladet): Thor Hushovd vant den tredje etappen i Tour de France - hans åttende individuelle etappeseier i Tour-karrieren.

Avslutningen av dagens etappe gikk over sju brosteinspartier. Hushovd er sterk på brostein, og havnet til slutt i en tetgruppe med Fabian Cancellara, Steven Cummings, Ryder Hesjedal, Andy Schleck og Cadel Evans.

Ingen av disse rytterne har noe å stille opp med mot Hushovd i en sprint, og han vant så lett han bare ville.

Cancellara satte inn et lite støt noen kilometer før slutt, men Thor la seg på hjul. På slutten ga han også sveitseren, som tok initiativ til at gårsdagens spurt ble annullert, klar beskjed.

- Jeg sa det til ham: «Husk på hva du gjorde i går, dette skylder du meg», sier Thor til TV 2.

Nå føler Saxo Bank-boss Bjarne Riis at Cancellara har gjort opp for den uretten Hushovd følte i går.

- Nå har vi betalt tilbake Thor, konstaterer Riis overfor Dagbladet, som unner nordmannen seieren.

FULL KONTROLL: Thor Hushovd kunne reise seg på sykkelen og slå seg på brystet i det han krysset mållinja. Foto: Peter Dejong, AP/Scanpix
FULL KONTROLL: Thor Hushovd kunne reise seg på sykkelen og slå seg på brystet i det han krysset mållinja. Foto: Peter Dejong, AP/Scanpix Vis mer

- Både Thor kjørte hardt i går, og de kjørte hardt i dag. De fortjente å vinne en etappeseier, sier Riis.

I norsk mestertrøye kunne han strekke armene i været på målstreken. Selv håper han det var for siste gang i årets Tour de France.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammenlagtleder Sylvain Chavanel punkterte to ganger, og var også i bakken. Dermed vant Cancellara tilbake den gule trøya.

I grønt i morgen Thor Hushovd var den eneste av sprinterne som tok poeng i dag, og dermed skaffet han seg en klar ledelse i poengkampen.

- Forhåpentligvis er det siste gang dere ser meg i denne trøya, sier Hushovd i det internasjonale TV-intervjuet, utført av TV 2s reporter.

I morgen starter han i alle fall i grønn poengtrøye for første gang i årets Tour.

- For meg var dette perfekt. Jeg liker brostein, og har tenkt på denne etappen lenge. Jeg er veldig glad, spesielt etter det som skjedde i går, sier Hushovd.

Han var rasende etter at det ikke ble delt ut poeng til andre ryttere enn vinneren Sylvain Chavanel på gårsdagens etappe, som ble ødelagt av en rekke velt i feltet.

Fränk Schleck er ute Brosteinspartiene i dag krevde også ett «offer» blant topprytterne i sammenlagtkampen: Saxo Bank-rytter Fränk Schleck veltet og brakk kravebeinet, og er ute av årets Tour de France. Det kan bli kritisk for broren og lagkapteinen Andy Schleck.

TØFF ETAPPE: Sju brosteinspartier ga rytterne tøffe utfordringer. Her er Thor Hushovd (t.v.) sammen med Andy Schleck og Fabian Cancellara. Foto: Christophe Ena, AP/Scanpix
TØFF ETAPPE: Sju brosteinspartier ga rytterne tøffe utfordringer. Her er Thor Hushovd (t.v.) sammen med Andy Schleck og Fabian Cancellara. Foto: Christophe Ena, AP/Scanpix Vis mer

- Jeg er ikke så glad i brostein i Tour de France. Jeg vet ikke om det er riktig å ha det, sier Saxo Bank-direktør Bjarne Riis til TV 2.

- Det er veldig synd med Fränk, men Andy gjorde det fantastisk, Fabian gjorde det fantastisk og laget gjorde det fantastisk i dag, understreker Riis overfor Dagbladet.

Men på brostein er det ingen tvil om at velt er en del av gamet, og det var aldri snakk om å stoppe opp selv om noen gikk i bakken.

Tony Martin, som ledet ungdomskampen foran dagens etappe, ble også dratt med i samme velt.

Edvald Boasson Hagen ble nummer 104 på dagens etappe, 3.58 bak Hushovd. Han falt dermed nedover lista både i sammendraget og i ungdomskampen, der han lå på tredjeplass etter gårsdagens etappe.