Ski-VM 2021:

Dette slaktes Bolsjunov for

De russiske herrene var tydelig misfornøyde med bronsemedaljen på lagsprinten. Det fikk NRK-studioet til å reagere.

ENSOM: Gleb Retivykh fikk ingen støtte av lagkamerat Aleksandr Bolsjunov etter å kommet inn til bronse på lagsprinten. Foto: Skjermdump/NRK
ENSOM: Gleb Retivykh fikk ingen støtte av lagkamerat Aleksandr Bolsjunov etter å kommet inn til bronse på lagsprinten. Foto: Skjermdump/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Aleksandr Bolsjunov ga lagkamerat Gleb Retivykh et tilnærmet perfekt utgangspunkt på den siste etappen av søndagens lagsprint. Men luka ned til Johannes Høsflot Klæbo forsvant og i den siste bakken ble Retivykh parkert av trønderen.

På oppløpet passerte også finske Joni Mäki russeren som måtte innse at det ble med en bronsemedalje søndag. Der Klæbo og Mäki ble møtt med vill jubel fra lagkameraten, var kontrasten stor til det som møtte Retivykh. Det var nemlig ingen.

I NRK-studioet etter løpet reagerte gjestene i sofaen sterkt på at Aleksandr Bolsjunov lot lagkameraten i stikken.

- Det var ensomt for ham (Retivykh journ.anm.) å komme i mål. Det er jo litt kontrastfylt. Du ser finnene kommer med både dame- og herreløpere, mens han må ligge alene og komme seg, kommenterte NRK-ekspert Astrid Uhrenholdt Jacobsen til bildene av den ensomme russer.

PERFEKT: Her gir Aleksandr Bolsjunov lagkamerat Gleb Retivykh et perfekt utgangspunkt før den siste etappen på søndagens lagsprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PERFEKT: Her gir Aleksandr Bolsjunov lagkamerat Gleb Retivykh et perfekt utgangspunkt før den siste etappen på søndagens lagsprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Skuffet

Verdensmester på lagsprinten fra Holmenkollen 2011, Devon Kershaw, likte ikke oppførselen han så av Bolsjunov i målrområdet.

- Hva kan man si om Bolsjunov? Han er en «killer». Han vil ha gull. Han leverer et kjempebra løp og er skuffet, men han er et så stort konkurransemenneske. Vi har sett det mange ganger før. Det var litt skuffende å se det, for å være ærlig. Det er en lagkonkurranse og sånn er det bare. Og de har tatt medalje. Men jeg skjønner at han er skuffa på en dag han har levert, sier Kershaw om Bolsjunovs oppførsel og legger til:

- Det ser veldig dårlig ut på TV når du ikke gratulerer lagkameraten etter en VM-medalje.

Uhrenholdt Jacobsen påpekte forskjellene mellom Russland og Norge, og ser en mulig forklaring på hvorfor det ikke var naturlig for Bolsjunov å vente på lagkameraten.

- Vi må huske på at de drifter landslaget sitt helt annerledes. Der er det flere grupperinger. Alle er ikke på samme laget egentlig, de har ikke samme trenere. Det er helt annerledes enn i Norge og kulturen ellers er veldig annerledes. Bolsjunov og Retivykh er ikke i samme treningsgruppe og har ikke samme trenere. Det gjør sikkert noe med den følelsen av brorskapet og lagånd, forklarer Uhrenholdt Jacobsen.

SVENSK SLAKT: Den svenske kommentatoren Tomas Pettersson mener de norske sprintjentene har hatt en katastrofal sesong, det var ikke alle som kom seg helskinnet gjennom sprintstafetten, og de britiske gutta vet å by på seg selv. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

- Var lei meg

Søndagens bronse var Bolsjunovs andre medalje i VM etter å ha tatt gull på skiathlonen lørdag. Underveis i lagsprinten viste russeren styrke og satte press på Erik Valnes og de andre løperne på hver runde.

I pressesonen etter målgang forklarer han at han var fornøyd med eget løp, men at han ønsket at luka til Valnes på den nest siste etappen skulle bli større.

Da Dagbladet spurte hvorfor han ikke ventet på Retivykh etter løpet var svaret kort og kontant:

- Jeg skiftet og var lei meg.

Neste mulighet for revansje for Bolsjunov er på herrenes 15 kilometer onsdag. Der er han igjen storfavoritt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer