- Dette smakte det fugl av

Etter kvalifiseringen i storbakken tør endelig hoppgutta å snakke om medaljer.

SAPPORO (Dagbladet.no): Da Dagbladet.no snakket med hopperne i morges var det en defensiv gjeng som lette etter den gode følelsen i VM-byen.

Den følelsen kom flyvende inn med en jevn vind i Okurayama-bakken i kveld. Alle de fire nordmennene som skal hoppe storbakkerennet i morgen kom seg overlegent gjennom kvalifiseringa.

- Det smakte litt fugl av dette hoppet, sier Sigurd Pettersen glisende etter et hopp på 134 meter. Det er metervis unna det han har vist på trening her.

- Det er klart jeg er glad nå, jeg la vel på noe sånt som tredve meter. Klarer jeg å ta med meg dette inn i morgendagen er det alle muligheter her, sier en lykkelig hopper.

Fornøyd med stigningen

Både Pettersen og Tom Hilde kom med på det norske laget etter en ren utslagning på den siste treninga i hoppbakken tidligere i dag. Det valget viste seg i hvert fall foreløpig å være riktig, da også Hilde svevde ned til 129 meter i kvalifiseringa.

Og dermed var de to som ikke var forhåndskvalifisert også med når det virkelig gjelder.

• Les også: Bardal vraket

TRIVES I BAKKEN: Roar Ljøkelsøy har fem seire i Sapporo i verdenscupen. Når tror han på norsk medalje i morgen. Foto: EPA
TRIVES I BAKKEN: Roar Ljøkelsøy har fem seire i Sapporo i verdenscupen. Når tror han på norsk medalje i morgen. Foto: EPA Vis mer

- Det var vel egentlig dette jeg har håpet på siden jeg før jeg kom hit. Det er bedre at det begynner dårlig og at jeg får en stigning, enn at det begynner dritbra og så bare går dårligere, sier Hilde til Dagbladet.no.

- Kan ikke garantere medaljer

Roar Ljøkelsøy har fem seire i Sapporo, men har så langt slitt med å finne tilbake til vinnerformelen. Også han dro til med godt over 130 meter i kvalifiseringen i kveld.

- Det er litt av den følelsen jeg sa jeg lette etter i morges. Nå kjente jeg at det var mulig å fly her, og det var godt, sier Ljøkelsøy.

- Jeg kan ikke garantere medaljer, men det er mulig å hevde seg nå. Men både Ahonen og Malysz har hoppet veldig bra her, så det blir tøft, sier Ljøkelsøy til Dagbladet.no.

Den eneste som ikke fikk det helt til var Anders Jacobsen. Han sliter fortsatt med klok på bakken i Sapporo, men lar seg ikke stresse av den grunn.

- Jeg kløner det til litt i dag, men jeg har bra med selvtillit når det gjelder skihopp om dagen, så jeg er ikke bekymret. Jeg tror dette ordner seg, sier den norske verdenseneren.

HAR FÅTT TRUA: De norske hoppgutta fikk opp selvtilliten i dag.