Dette Sogndal-målet kan ha sikret Tippeliga-kontrakten

Scoret tre minutter på overtid.

• Sogndal - VIF 1-0

(Dagbladet): Sogndal hadde presset på seg før Vålerenga gjestet bygda, og vertene trenger poeng i nedrykksstriden.

Tre minutter på overtid, på overtid av overtiden, scoret Hannu Patronen vinnermålet til Sogndal. Et mål som kan bli helt avgjørende i sluttspurten av Tippeligaen.

Både Azar Karadas, Malick Mane og forsvarer Gustav Valsvik spilte seg til store sjanser, men klarte ikke score.

Hos Sogndal vartet keeper Kenneth Udjus opp med storspill og hindret VIF med å stjele med seg alle poengene. På overtid dukket derimot stopper Patronen opp og headet inn 1-0 etter en corner.

- Det var utrolig deilig. Det er godt mulig at det er dette som holder oss oppe. Nå er det mange følelser her, sier Sogndal-spiller Per-Egil Flo i intervju vist på db.no.

JUBEL: Azar Karadas og Sogndal jubler etter Patronens scoring.
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
JUBEL: Azar Karadas og Sogndal jubler etter Patronens scoring. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer

- Vi taper på overtid på en dødball,  det er kanskje fortjent, men surt at dette skjer på overtid, sier VIFs Andrè Muri.

- Dette er helt fantastisk. Så utrolig viktig, sier Sogndal-trener Jonas Olsson.

Seieren betyr at Sogndal er fire poeng foran FFK på kvalikplass, og fem poeng foran Sandnes Ulf.

Enga åpnet best
Det var jevne åpningsminutter på Fosshaugane Campus. Etter 20 minutter fikk VIF-kaptein Kristofer Hæstad en kjempesjanse til å score, men headet rett over mål etter innlegg fra høyre.

OVERTIDSMÅL: Hannu Patronen headet inn vinnermålet til Sogndal tre minutter på overtid. Her jubler Sogndal, mens Vålerenga depper.
OVERTIDSMÅL: Hannu Patronen headet inn vinnermålet til Sogndal tre minutter på overtid. Her jubler Sogndal, mens Vålerenga depper. Vis mer

Etter en halvtimes spill kunne Morten Berre sende VIF i ledelsen, men en meget våken Kenneth Udjus i Sogndal-målet reddet fint. Det var Bojan Zajic som lempet ballen inn i feltet, og Berre flikket ballen videre.

Sogndal skapte lite de første 45 minuttene - men rett før pause fikk danske Kenny Brochmann en god mulighet, men skuddet fra 16 meter gikk rett utenfor den lengste stolpen.

To i metallet
Etter pause var det Sogndal som skapte mest, men vertene slet med effektiviteten.

Forsvareren Gustav Valsvik headet to ganger i tverrliggeren etter corner, og spissen Malick Mane bommet på mål fra fire-fem meter.

VIF ble slitne mot slutten av kampen, og Sogndal styrte stort sett alt det siste kvarteret.

VIFs Chuma Anene hadde en kjempesjanse til å sende bortelaget i ledelsen rundt halvveis i omgangen, men en meget god Udjus i Sogndal-buret reddet på mesterlig vis.

På overtid var Patronen råsterk i VIF-feltet og headet inn vinnermålet til Sogndal. Da var det spilt i tre av totalt tre tilleggsminutter.