KLART FOR NY SESONG: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United serieåpner hjemme mot Chelsea søndag. Foto: NTB scanpix
KLART FOR NY SESONG: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United serieåpner hjemme mot Chelsea søndag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Premier League

Dette spår England

Gjennomgangsmelodien blant eksperter og aviser: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United blir fire, fem eller seks i Premier League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): Fansen vil ha gull og titler - som i Sir Alex-tida. Men realitetene kan fort blir annerledes når Manchester United starter sin Premier League-sesong mot Chelsea i morgen. I alle fall hvis vi skal tro engelske aviser og eksperter.

De aller, aller fleste spår Manchester City på topp, foran Liverpool og Tottenham. Manchester United tippes i beste fall på fjerdeplass. Men det finnes noen unntak: BBC-ekspert Karen Carney mener Solskjærs lag er god nok for en tredjeplass.

Omkvedet blant ekspertene er at Solskjær er inne i en positiv prosess, men at det fortsatt er et stykke igjen før laget blir en utfordrer til seriegullet.

Den tidligere så knalltøffe midtbanemannen Robbie Savage har nå sin egen spalte i Daily Mirror. Han spår United på fjerdeplass og skriver i lørdagens utgave:

- Det er fortsatt en lang vei å gå før laget er en utfordrer til tittelen igjen. Men de vil spille med større energi, høyere press og har funnet en etablert forsvarslinje med Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire, Victor Lindelöf og Luke Shaw. I tillegg har de Premier Leagues beste keeper i David de Gea. Laget kan komme til å utmerke seg i cupen.

Savage tipper City på topp, foran Liverpool og Tottenham.

Peter Crouch - en annen tidligere fotballspiller som nå brukes som ekspert - spår United på femteplass i Daily Mail.

- Til tross for pengene de har brukt i sommer, er laget fortsatt et stykke unna å være utfordrer til tittelen. Du kan ikke glemme resultatene forrige sesong og de har fortsatt noe å bevise.

Crouch fortsetter:

- Aaron Wan-Bissaka er en god signering. Og beundringen min for Harry Maguire kunne ikke vært større. Jeg er overrasket over at de ikke har fått inn en flygende angriper og kan ikke tro at de ikke har utnyttet situasjonen med Gareth Bale i Real Madrid. Et godt år for United vil være å ta en Champions League-plass.

- Det er mye talent i laget, og jeg vil si at det er bedre enn Arsenal. Utfordringen er at de også må være bedre enn Chelsea for å komme blant topp fire.

Spår trenerbytte

The Sun-journalist Neil Ashton spår at Manchester United havner på femteplass. Men dette tror han ikke skjer med Solskjær som trener.

- Manchester United kommer til å bytte trener før de til slutt inntar femteplassen, sier Ashton. Kollega Neil Custis, som er avisas toppmann på United, spår sjetteplass.

SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær blir av bookmakere tippet å være den første som mister jobben. Video: Kristoffer Løkås. Reportere: Christian Monge og Kristoffer Løkås, Dagbladet TV Vis mer

BBC har latt hele sitt galleri av eksperter tippe topp fire-plasseringene. Mest optimistisk er Karen Carney som tror United kommer på tredjeplass. For øvrig går fjerdeplassen igjen, mens flere av ekspertene tror at United havner enda lengre ned på tabellen.

Storavisa The Times, som går for å være en dyktig elev i klassen, tipper United på sjetteplass.

- Det kommer til å være press på manageren, heter det i spaltene lørdag.

- Hvis Solskjær overlever fram til januar, vil han behøve vintervinduet til fortsatt å gjenoppbygge laget. Det eneste problemet er at når United kommer og banker på døra, så er spillerne veldig dyre.

- Byrival City vinner, slår avisa fast.

FORLATER UNITED: Romelu Lukaku ble mottatt som en helt på flyplassen i Milano. Vis mer

Det anerkjente fotballmagasinet Four Four Two tror United kommer på femteplass.

- Et spørsmål: Vil ting bli verre før de blir bedre? Ole Gunnar Solskjær har lyktes med å styrke forsvarsrekka med Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire. Men midtbanen ser fremdeles mistenkelig ut. Med Romelu Lukaku i Inter Milan, hviler mye av ansvaret på Marcus Rashford. Dette med mindre Alexis Sánchez bestemmer seg for å bli en fotballspiller igjen.

- Ingen quick fix

Solskjær poengterte på pressekonferansen før Chelsea-kampen at et fotballag ikke bygges i en fei.

- Jeg sa tidligere i pre-season, og også forrige sesong, at dette ikke er noen quick fix, men et lengre løp. Det handler om å få inn de riktige spillerne, de riktige folkene. Det er ingen grunn til plutselig å forandre på dette.

Spørsmålet er hvor god tid han får av omgivelsene. Et minimum er at folk ser at laget utvikler seg. Men til sjuende og sist handler det om resultater.

Så enkelt, så vanskelig er fotball.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer