Dette sparket er verdt minst 1,3 milliarder

QPR tilbake i Premier League.

MILLIARD-TREFF: QPR-innbytter Bobby Zamora (t.h.) setter inn vinnermålet etter en tabbe fra Derby-kaptein Richard Keogh. Det betyr opprykk til Premier League for QPR, og minst 1,3 milliarder i bonuser i løpet av de kommende sesongene. Foto: Carl Court, AFP / NTB Scanpix
MILLIARD-TREFF: QPR-innbytter Bobby Zamora (t.h.) setter inn vinnermålet etter en tabbe fra Derby-kaptein Richard Keogh. Det betyr opprykk til Premier League for QPR, og minst 1,3 milliarder i bonuser i løpet av de kommende sesongene. Foto: Carl Court, AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Derby - QPR 0-1.

Queens Park Rangers og manager Harry Redknapp er tilbake i Premier League. Til tross for at de måtte avslutte kampen med ti mann, klarte innbytter Bobby Zamora å avgjøre opprykksfinalen på Wembley i dag.

Den aller ulykkeligste var Derby-kaptein Richard Keogh som var uheldig da han skulle avklare ballen rett før full tid. Han serverte i stedet Zamora på sølvfat, og den rutinerte angriperen plasserte inn vinnermålet.

Store penger Et opprykk til Premier League er minimum verdt 1,3 milliarder kroner, skriver Daily Mail.

Regnestykket baserer seg på «i verste fall»-scenarioet, altså at de rykker direkte ned kommende sesong. Premiepengene selv for sisteplass i Premier League er nemlig på solide 620 millioner kroner.

I tillegg kommer en «fallskjerm» som lag som rykker ned får fordelt over de første fire årene etter at de rykker ned. Denne utgjør tilsammen 720 millioner kroner i løpet av fire år.

Men den andre siden av saken er selvsagt utgiftene og investeringene som følger med et opprykk. Der har QPR noen utfordringer.

Derby snytt? Derby følte seg snytt for straffe etter 27 minutter. QPRs veteranforsvarer Richard Dunne felte 19-åringen Will Hughes i en duell innenfor 16-meteren. Kneet til Dunne traff kneet til Hughes, men kanskje lurte de voldsomme faktene til Derby-spilleren dommeren til å tro at han ikke egentlig ble truffet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer