Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette står på spill

Premier League gjenoppstår. For Ole Gunnar Solskjær og Manchester United handler det om å finne formen de hadde før coronapausen.

ALT Å SPILLE FOR: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United spiller sin første kamp etter coronapausen fredag. Da møter de Tottenham, som også kjemper om en topp fire-plassering. Foto: NTB Scanpix
ALT Å SPILLE FOR: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United spiller sin første kamp etter coronapausen fredag. Da møter de Tottenham, som også kjemper om en topp fire-plassering. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Tottenham - Manchester United fredag klokka 21.15 på TV 2 Sport Premium.

Tirsdag kom dagen fotballfans over hele verden har ventet på. Verdens største og mest populære fotballiga, Premier League, er i gang igjen etter å ha stått coronastille i flere måneder.

Det betyr at den intense kampen om plasseringene er i gang igjen. Mens Liverpool ser ut til å ha seriegullet halvveis i lomma, går det mot et nedrykksdrama - og Ole Gunnar Solskjærs Manchester United kjemper om en viktig topp fire-plassering som vil gi Champions League-spill neste sesong.

TV 2-KOMMENTATOR: Øyvind Alsaker. Foto: Eivind Senneset, TV2
TV 2-KOMMENTATOR: Øyvind Alsaker. Foto: Eivind Senneset, TV2 Vis mer

- Hvis Manchester United klarer å komme blant de fire beste, har Solskjær levert en godkjent sesong. Da er de på vei mot noe, de viser at de har tatt steg. Det er alt å spille for, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Han får støtte av TV 2-kollegaen, ekspert Simen Stamsø Møller.

- Det er veldig viktig at de klarer topp fire. Det er en rik klubb som ikke er avhengig av å nå Champions League rent økonomisk, men de kommer godt med. Det har også mye å si for å trekke til seg spillere. Det er den feteste turneringen, sier Møller til Dagbladet.

Tro på prosjektet

De røde djevlene er fortsatt med i FA-cupen og Europa League. Sistnevnte kan gi en Champions League-plass. I tillegg kan det være sånn at femteplassen i ligaen kan være godt nok for en Champions League-plass dersom Manchester City blir utestengt for brudd på Financial Fair Play-reglene.

Kommentator og fotball-ekspert Simen Stamsø Møller i TV 2.
Kommentator og fotball-ekspert Simen Stamsø Møller i TV 2. Vis mer

Solskjærs menn var i storslag da coronapandemien satte en stopper for så godt som all verdensidrett. Etter ei rekke på elleve kamper på rad uten tap, sa det stopp.

- For Solskjær, handler det om å få alle til å tro på at dette er et prosjekt som er på rett vei, og at United er rett plass å være for alle som er der nå. Når de er gode, er de veldig gode, og kan like godt knuse dårligere lag som å hamle opp med Manchester City eller Liverpool. Det er ingen tvil om at toppnivået er bra, men det er ikke et helt ferdig byggverk, sier Møller.

Spørsmålet er om det er mulig å fortsette denne formen etter ei tre måneders pause. Men United har fått kjøpt tid i skadeavbrekket til to av de største stjernene: Marcus Rashford og Paul Pogba er begge tilbake.

- Pogba er en verdensklassespiller. Men hos ham... mer enn hos nesten noen annen jeg ser, handler det om motivasjon og spilleglede. Det kan han nok hente i seg selv, men det krever også at laget leverer og er bra. Er laget bra, kan han levere svinbra. Jeg forventer mye av ham, selv om det kanskje er noen uker før han når toppnivået. Men Pogba på 90 %, er fortsatt en spiller i verdensklasse, mener Møller.

TILBAKE: Paul Pogba. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Paul Pogba. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Superstjerna

Alsaker er mer skeptisk vedrørende Pogba.

- I utgangspunktet tenker man at han er en verdensklassespiller som nå er tilgjengelig, men så enkelt er det ikke. Han har spilt fem kamper denne sesongen, og har ikke bidratt i det hele tatt. Han er en spiller som Solskjær utad alltid har forsvart, men er han en del av lagfølelsen Solskjær vil bygge i United? Det er jeg ikke helt overbevist om, sier Alsaker.

- Hva legger du i det?

- Det har vært mye styr, helt enkelt. Han har vært ute og skadd ufattelig lenge, og holdt på med veldig mye annet mens han var skadet. Han var åpenbart klar for nye eventyr i fjor sommer, og det ble ikke noe av. Jeg mener det er en enorm avgjørelse for Solskjær, om han skal satse videre med Pogba eller ikke. Nå klarte han å skape noe uten ham, som så lovende ut, sier Alsaker.

Samtidig mener han at dette er et tidspunkt en type som Pogba kan komme inn og skinne på.

- Det tror jeg passer ham bra. Hadde det vært en bitende kald desember og United taper mot Burnley, ville han ikke være så interessert. Det er mulig han er tilbake nå og i full fyr. Det er en av de tingene jeg er mest spent på.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!