Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette stjerneskuddet må Norge stoppe

- Det blir en utfordring, sier Riise.

STORSPILLER: Xherdan Shaqiri (midten) har spilt syv av syv Bundesliga-kamper for Bayern München i år. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER HASSENSTEIN / NTB Scanpix
STORSPILLER: Xherdan Shaqiri (midten) har spilt syv av syv Bundesliga-kamper for Bayern München i år. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER HASSENSTEIN / NTB Scanpix Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Når Norge gjester Stade de Suisse i Bern fredag kveld er det spesielt en spiller de må se opp for:

Xherdan Shaqiri.

21-åringen meldte i sommer overgang fra FC Basel til Bundesliga og Bayern München. Han har spilt i alle de syv ligakampene «Die Bayern» har spilt (og vunnet) til nå, og har imponert med sine ferdigheter.

Mannen som får oppgaven med å stanse Shaqiri fredag kveld blir John Arne Riise. Fulham-backen spilte mot den unge sveitseren da han var i Roma, og ser frem til å møte ham igjen.

- Jeg har spilt mot ham før, og kjenner ham godt. Det blir en utfordring. Han er en innoverkant som er god med ballen i beina, kjapp og liker å finte og sånn. Det blir min jobb å være tett oppi han og prøve å unngå at han får en mot en for mye og samtidig sørge for at han må jobbe like mye bakover som fremover, sier Riise til Dagbladet.

Egil «Drillo» Olsen har også notert seg Shaqiri, men har ikke gitt Riise noen instrukser om hvordan Shaqiri skal stoppes.

- Jeg fokuserer veldig sjeldent på enkeltspillere, det går i så fall på våre enkeltspillere; At for eksempel John Arne ser på hva Shaqiri gjør med ball, hva hans sterke sider er. Vi har ett spillermøte som går på motstanderlaget, og det skal vi ha i morgen, sier Drillo til Dagbladet.

Og Riise har allerede begynt å forberede seg på møtet med Shaqiri.

- Jeg ser på en del klipp for å finne ut hva som er hans styrker og hva han pleier å gjøre. Det gjør jeg alltid med kjappe og tekniske typer som ham. Ellers føler jeg meg trygg på hva jeg skal gjøre, men jeg kommer til å følge ekstra nøye med på han, sier Riise.

- På bortebane prøver jeg å balansere veldig. Jeg ser an kampen, og når en møter en ving som er så god offensivt og ikke så god defensivt prøver jeg å snu det og sørge for at han må løpe bakover. Men jeg kommer uansett ikke til å løpe mye fremover som jeg gjør på hjemmebane, sier Riise til Dagbladet.